Bakan Tüfenkci'ye Anzer Balı

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye Rize Valiliği ziyaretinde Anzer Balı hediye edildi.
Sabah saatlerinde havayolu ile Gürcistan’ın Batum Havalimanı’na gelen ve buradan karayolu ile Sarp Sınır Kapısı’na geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin en yoğun yaya giriş-çıkışı ile taşıt giriş-çıkışının yapıldığı gümrük kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Bölge Milletvekilleri ve ihracatçılar ile birlikte burada görüşmelerde bulunan Tüfenkci, sorunlar ve çözüm önerilerini dinledi.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, burada Bakan Tüfenkci’ye “Kapının ihtiyaca verimli bir şekilde ve sorunsuz olarak cevap verecek şekilde genişletilmesi, peron sayısının giriş-çıkış yapan araç ve yolcu sayısı oranında arttırılması, günümüz teknolojilerinin el verdiği ölçüde var olan imkanların en verimli şekilde kullanılarak alt yapının ihtiyacı karşılayacak ölçüde yenilenmesi, eksikliklerin tamamlanması, yolcu-giriş çıkışlarında yaşanan beklemelerin asgariye indirilmesi için insan kaynakları açısından kapının kuvvetlendirilmesi ve personel sayısının attırılması” konularında gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiği yönündeki görüş ve önerilerini aktardı.

 

 


Sorunların çözümü noktasında çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Bülent Tüfenkci, beraberindekiler ile birlikte Rize’ye hareket etti. Rize'de ilk olarak Rize Valiliği'ni de ziyaret eden Bakan Tüfenkci'ye Rize Valisi Erdoğan Bektaş, içinde Anzer Balı ve kuru çay çeşitleri bulunan bir sepet hediye etti. Bakan Tüfenkci, ardından Rize Valiliği Ayder Salonu’nda Rizeli iş adamları ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın