AVCI ; MİLLET İRADESİ HAKİM OLACAK

MİLLET İRADESİ HAKİM OLACAK

 

 

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “Milletin iktidarı gerçek anlamda eline alabilmesi ve vesayet organlarına milleti boğdurmamak için böyle bir anayasa değişikliğine ihtiyacımız var.” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı köy ve mahalle başkanları, Rize Öğretmenevinde düzenlenen yeni anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Murat Sadettin Türüt katıldı.

Toplantıda yeni anayasa değişikliğinin neler getirdiği katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı.

AVCI: “VESAYETÇİLER, ANAYASALARLA VESAYET KURUMLARI GETİRDİ”

Türkiye’nin anayasa değişikliğine neden gittiğini ve ülkenin geçmişten günümüze geçirmiş olduğu anayasal süreçleri değerlendiren AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı,  “1961’deki anayasa sanki çok özgürlükçü bir şekilde kodlanmış olmasına rağmen, bu anayasanın içine belli başlı vesayet kurumları yerleştirildi. Bu kurumlardan bir tanesi Milli Güvenlik Kurulu, bir diğeri de Anayasa Mahkemesidir. Bunların başına da üstün yetkilerle donatılan Cumhurbaşkanlığı’nı getirdiler” dedi.

AVCI: “VESAYETÇİ KURUMLARDAN ÜLKEYİ ARINDIRIYORUZ”

İl Başkanı Avcı şu anki sistemin karmaşa taşıdığını belirterek, “2001 yılında aynı dünya görüşüne ve siyasi görüşe mensup, bir başbakanla bir cumhurbaşkanı birbirine anayasa kitapçığı fırlatmak marifetiyle ülkeyi krize soktular. Sistem kardeşi kardeşe böyle kırdırtıyor. 4-5 başlı bir idareyi bu gün tek başlı hale getiriyoruz. Tek başlı hale getirdiğimiz zaman da sadece millete ve hukuka hesap vermelerini sağlıyoruz. Vesayetçi kurumlardan ülkeyi arındırıyoruz” dedi.

 

 

YENİ ANAYASA CUMHURBAŞKANLIĞININ YETKİLERİNİ KISITLIYOR

İl Başkanı Avcı, mevcut Cumhurbaşkanlığı yetkileriyle yeni anayasa değişikliğindeki Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin karşılaştırıldığında, şimdiki yetkilerin daha fazla olduğunu vurguladı.

BAŞKAN KASAP, “YENİ SİSTEMLE BÜROKRATİK ENGELLER SONA ERECEK”

Yeni sistemle birlikte bürokratik aşamaların hızlanacağını vurgulayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Başka bir kurumdan belediyeye geçirilecek bir binanın devir işlemlerini bir yılda ancak yapabildik. Meydan Projesi’nin iki yıl boyunca bürokrasisiyle uğraştık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın olmak üzere hepimizin şikayetçi olduğu bu bürokratik engeller Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle sona erecektir” dedi.

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI KAZANCI, “16 NİSAN DÖNÜM NOKTASIDIR”

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, “16 Nisan’da yapılacak olan referandumun bu güne kadar yapılan bütün seçimlerin önünde bir özelliği vardır. Türkiye’nin önünü açacak, hamle yaptıracak ve zirve yaptıracak olan 16 Nisan günüdür.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI TÜRÜT, “YENİ SİSTEMDE TÜRKİYE OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YÖNETİLECEK”

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Murat Sadettin Türüt, “Büyük Türkiye’nin dönüm noktası ve anahtarı olan yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için mücadelemizi veriyoruz. Yeni sistemle birlikte Türkiye olması gerektiği gibi yönetilecektir.” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın