Hikmet Ayar: “Avrupa’nın Korkusu Büyük Türkiye”

Hikmet Ayar: “Avrupa’nın Korkusu Büyük Türkiye”

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, “Avrupa, 16 Nisan sonrasında Türkiye’nin nasıl şaha kalkacağını görüyor” dedi.

Ak Parti Rize Milletvekili Ayar, katıldığı televizyon programında 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması ve Avrupa’nın takınmış olduğu tavırla ilgili açıklamalarda bulundu.

AVRUPA İKİ YÜZLÜLÜK YAPIYOR

Hollanda’nın antidemokratik tutumunu eleştiren Ayar, “Avrupa 16 Nisan sonrasında Türkiye’nin nasıl şaha kalkacağını görüyor. Bunun telaşı yüzünden yaptıkları davranışlardır. Sayın Bakanımızı rehin aldıkları şehirde şu anda “Hayır” kampanyasını yürüten Türkiye’den giden bir takım siyasetçiler var. Bir tanesi de Abdullatif Şener’dir. Orada konferanslar veriyor.” Dedi.

Ayar, “Avrupa’nın demokrasiye uymayan bu uygulamaları yüzünden muhalefet, “Hayır” kampanyası için Türkiye’den Avrupa’ya yeni gidecek olanların programlarını iptal etmiş. Dolayısıyla siyaseten ve nezaketen kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun doğru bir tepki olduğunu düşünüyoruz. Bunu, aleyhlerine dönmesinden korktukları için yapmış olabilirler ama görünüş itibariyle yine de teşekkür etmek durumundayız.” diye konuştu.

YENİ SİSTEMDE YASAMA DAHA GÜÇLÜ

Yeni sistemde yasamanın güçleneceğini ifade eden Ayar, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bakanlar mecliste olmayacak. Yasama tamamen yürütmeden ayrılıyor. Meclis çok daha güçlü bir şekilde milletin isteklerine kulak vererek görevini yapacak.” şeklide konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın