HASAN KARAL, RTEÜ ÖĞRENCİLERİNE YENİ SİSTEMİ ANLATTI

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin düzenlediği “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Değişikliğini Konuşuyoruz” konferansına katıldı. Karal, burada öğrencilerle bir araya gelerek 16 Nisan’da yapılacak referandumda değişik olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getireceği değişiklikleri anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Değişikliğini Konuşuyoruz” konulu konferans, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak AK Parti Rize Milletvekili Hasan KARAL katıldı.

Konferans öncesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Milletin Dirilişi” adlı sergi gezildi. Serginin açılışına AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışının ve gezilmesinin ardından AK Parti Rize Milletvekili Hasan KARAL Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğini anlattı.

Yeni neslin, yaşının üzerinde bir olgunlukla geliştiğini ifade eden Karal, özellikle milletvekili seçilme yaşının 25’den 18’e indirilmesi ile ilgili madde üzerinde durarak bu değişiklik ile gençlerin önündeki siyasi alanın açılacağını belirtti.

Rize Milletvekili Hasan Karal, dünyadaki gelişmeler ve bölgedeki gelişmeler karşısında Türkiye’nin de ciddi anlamda problemler yaşadığını ifade ederek, “Bütün bu zorlukları atlatabilmemiz için Türkiye’de güçlü bir iradeye ve güçlü bir yönetim anlayışına ihtiyacımız vardır. Bunun için biz cumhurbaşkanlığı sistemini getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye’de iki başlılığın ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Karal, “Başbakanlığı kaldırıyoruz. İki başlılık ortadan kalkıyor. Şu anda Türkiye’de halkın seçtiği bir başbakan ve yine halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı var. Mevcut kanunlarda halka karşı sorumlu olan kim? Başbakan.  Ama öbür tarafta halkın seçtiği cumhurbaşkanının sorumluluğu yok. O ceza almıyor ama yetkileri çok fazla. Böyle bir durumda başbakan hesabı ben vereceksem benim dediğim olması lazım diyor. Cumhurbaşkanı bakıyor ki millet beni seçmiş yetkilerimde var. Yetkilerimi kullanmam lazım. İşte böyle bir çatışma ortamı olabiliyor.” Açıklamasını yaptı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğinin Türkiye’yi sağlıklı bir şekilde sonuca götürecek sistem olduğunu vurguladı.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından günün anısına Rize Milletvekili Hasan Karal’a Üniversitenin şilti takdim edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    oğuzhan vatansever

     30 Mart 2017 13:34
         

    hasan karal rize için ve davası için samimiyetle çalışan tek vekildir.

     hasan karal vekilimiz rizeyle bütünleşmiş ve rizenin bütün sorunlarına vakıf bir değerdir inşallah bu değeri kaybetmeyiz

     

Yorum Yapın