Şanlıurfaspor Başkanı Yetim darp iddialarını yalanladı

Şanlıurfaspor Başkanı Yetim darp iddialarını yalanladı
- Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim:
- “Suçluysam çıkar istifa ederim”
- “Tüm saldırılar tamamen yersizdir, tamamen iftiradır”




Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim, futbolcuları Mertcan Çam’ı darp ettikleri yönündeki iddiaları yalanlayarak, aksi ispatlandığı takdirde istifa edeceğini açıkladı.
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim, futbolcuları Mertcan Çam’ın kendisi tarafından darp edildiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, darp olayını sosyal medyadan duyduklarını söyledi. Darpla alakası olduğunun belirlendiği takdirde tüm Türkiye’den özür dilemekle kalmayacaklarını, çıkıp istifa edeceğini dile getiren Yetim, "Mertcan’la ilgili şahsi olarak ya da kulüp olarak bir problemimiz yok. Olsaydı onu transfer etmezdik. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada savcılık var, emniyet güçlerimiz var, jandarma var, hastaneler var. Şanlıurfa 2 milyonluk nüfusu olan büyük bir şehir. Burada kimse kalkıp kimseye iftira atamaz. Ben 3 yıldır yöneticiyim kulübümüzde bugüne kadar bir futbolcuyla tartışmamışım bile. Geçen yıl 2. Lig'e düşmemize rağmen ben futbolcularla toplantı yapıp teşekkür ettim, haklarını helal etmelerini istedim. Devam etmek isteyen arkadaşlarla seneye devam ederiz dedik. Biz hiç kimseye, hiçbir futbolcumuza alacağından dolayı ne bir baskı uygulamadık ya da gel bu paranın yarısını vereyim, yüzde 70’ini vereyim diye bir talepte de bulunmadık” dedi.



"Mertcan birileriyle görüşmek için tesisin dışına çıkmış"
Mertcan’ın antrenman öncesinde birileriyle görüşmek üzere tesisin dışına çıktığını ve dönmemesi üzerine dışarı çıkıp aramaya başladıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Emin Yetim, "Bizim kesinlikle Mertcan’la bir problemimiz yok. Kendi şahsi bir meselesi. Sorduğumuzda antrenmandan 15 dakika önce binadan erken çıkıyor. Dışarı çıktığında da antrenmana hazırlanmış, ondan dolayı telefonu ve şahsi eşyaları kendi odasında. Biz antrenman saatinde dışarıdan birilerinin alınmasını yasaklamışız. Ondan dolayı Mertcan ‘Ben birileriyle görüşeceğim' diyerek dışarı çıkmış. Kapıdaki görevli arkadaşımıza ‘Mertcan nerede' dedik. Bize ‘Mertcan antrenmana katılmamış, gördünüz mü başkan’ dediler. Biz de buradaki yönetimle, çalışan arkadaşlarımızla birlikte çıktık. Zaten bitişikteki kameradan Mertcan’ı aradığımız görünüyor. Biz onlara sorduğumuzda buradan bir ses geldiğini, el feneriyle arama yaptıklarını gördük. 'Hayırdır' dediler, biz de 'Mertcan diye bir futbolcumuz yok' dedik. Kısa boylu, saçı boyalı diye tarif ediyoruz kendilerine. Böyle bir şey görmediklerini ama buradan seslerin geldiğini, o yüzden kendi sınırlarında bir şey mi var diye el feneriyle çevreyi kontrol ettiklerini söylediler. Nerede olduğunu sorduk ve biz de o tarafa gittik, oralara da baktık ama Mertcan’ı göremedik” şeklinde konuştu.

"Her yere sorduk"
Mertcan’ın başına bir şey geldiğinden endişelendikleri için her tarafa baktıklarını söyleyen Yetim, “Ondan sonra bir polis noktasına gittik, sordum ama oraya da gitmemiş. Cumhuriyet Tesisleri'nde sorduk, yok. Oradan benim arkadaşlarım inip kamera kayıtlarına baktılar. Baktıklarında Mertcan o taksi durağına gitmiş. Ben orada arkadaşlara sordum Mertcan ile ilgili bir sıkıntı var mıydı, yok dediler. Kameradan gördüğümüz kadarıyla yoktu. Ne diye gitti, acaba bir problem mi var. Burada birileri kendisini tehdit mi etti, tartakladı mı, bir şey mi oldu? Onunla ilgili biz daha sonra duyduk. Bizim duyduğumuz kadarıyla kargaşa olmuş ve o kargaşanın kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Kaldı ki öyle bir şey olsa, 8-9 kişiden bahsediliyor, özellikle benden de bahsediyorlar, tesisten çıkma durumu olmaz. Tesisimiz büyük, nizamiye var, tel örgü var. Bir de dün dediler ki kırıkları var, elmacık kemiği kırılmış, dişleri kırılmış. Bizim bunların hiçbirinden haberimiz olmadığı için, Mertcan’ı görmediğimiz için bilgimiz yok. Hastaneleri aradık, acaba öyle bir şey var mı diye. Hastanelere sordum öyle bir şahsın gelmediğini söylediler” açıklamasını yaptı.

"Türkiye bir hukuk devletidir"
Yaşanan olayla ilgili en ufak bağlantıları olmadığını dile getiren Yetim, ”Şanlıurfaspor’u kamuoyunda rencide etmeleri bizi daha da üzmüştür. Onunla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Tüm saldırılar tamamen yersizdir, tamamen iftiradır. Kulüp yöneticileri, başkanı ve personelle ilgili hiçbir futbolcu ile bir kavga, bir olay varsa emniyet kayıtları buradadır, savcılık buradadır. Kayıtlara bakıldığında bizim öyle bir şey yapmadığımız ortaya çıkacaktır. Bu bizim futbolcumuz, Allah korusun yarın başına bir şey gelirse sonuçta sorumlu biziz. Burada benim böyle bir şey yaptığıma dair, bir dayak ya da bir tokat bile vurmuş olduğuma dair kanıt varsa gelsinler ben her türlü cezaya razıyım. Seslerin geldiğini bize DSİ’nin personeli söyledi. 'Bazı kargaşa sesleri duyduk' dediler ama bunun Mertcan olup olmadığına bile kesin emin olamadık ama Mertcan ile ilgili şüphelerimiz vardı. Mertcan ben bir 5-10 dakikaya geliyorum demiş ama bir daha gelmedi. Biz bunları korumakla mükellefiz. Ben Mertcan’a bununla konuş, bununla gez, oraya git, buraya git diye takip edemem” dedi.

"Suçluysak çıkar istifa ederiz"
Hukuki süreci başlatacaklarını dile getiren Yetim, suçlu oldukları takdirde çıkıp istifa edeceklerini belirtti. Şanlıurfaspor’un terör örgütüyle anılmasından da rahatsızlık duyduklarını söyleyen Yetim, ”Babasının bizi dün terörle suçlaması PKK ile bağlaması beni ve tüm Şanlıurfaspor taraftarını derinden üzmüştür. Biz hemen hemen tüm maçlarımıza ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganıyla çıkıyoruz. Biz kesinlikle PKK’ya karşıyız. Biz hiçbir zaman o unsurlarla, o kişilerle anılmak da istemeyiz. Bu bize büyük bir hakarettir, büyük bir haksızlıktır. Bu olayda gereken hukuki süreci biz de başlatacağız. Eğer biz suçluysak çıkar istifa ederiz” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfasporlu Mertcan Çam’ın Kulüp Başkanı Emin Yetim ve yanındaki bazı kişiler tarafından darp edildiği ve futbolcunun tesisi terk ederek Trabzon’a gittiği iddia edilmişti.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın