ERZİK'İN YERİNE SERVET YARDIMCI ADAY

Reed Exhibitions Messe'de yarın TSİ 10.30'da başlayacak 39. Olağan UEFA Kongresi, TSİ 17.00'de sona erecek. UEFA başkan ve yönetim kurulunun yanı sıra FIFA yönetim kuruluna girecek isimlerin belirleneceği kongrede, 2013-2014 döneminin mali açıdan ibrası ve 2015-2016 dönemi bütçesi de onaya sunulacak. Mevcut başkan Michael Platini'nin tek aday olarak gireceği kongrede seçilen yönetim, 2015-2019 arasında 4 yıl süre ile görev yapacak.

 

 



BİR DEVİR SONA ERİYOR

UEFA'nın yarın yapılacak kongresiyle birlikte birinci başkanvekili Şenes Erzik, 33 yıllık UEFA kariyerini sonlandıracak. UEFA kariyeri boyunca birçok görevde bulunan Erzik, 1982-1990 yılları arasında UEFA Gençler Komitesi'nde yer aldı. 1990 yılında Malta'da yapılan seçimlerde UEFA İcra Kurulu üyeliğine seçilen Şenes Erzik, 1994 yılından bu yana UEFA Başkan Yardımcısı, 2000 yılından itibaren de UEFA 1. Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Şenes Erzik, 22 Mart 2011 tarihinde yapılan genel kurulda halen mevcut olan görevine 6. kez seçilerek, UEFA tarihinde bir rekor kırdı. Erzik, hem UEFA hem de FIFA'da birçok komitenin başkanlığını da yürüttü. 1992 yılında özerk olan Futbol Federasyonu'nun ilk başkanı olan Şenes Erzik, İstanbul Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Spor Akademisi tarafından verilen fahri doktora unvanlarına da sahip.

ERZİK, FIFA'DAKİ GÖREVİNE DEVAM EDECEK

1996 yılından beri FIFA İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan ve 2013 Mayıs ayında Londra'da yapılan UEFA Genel Kurulu'nda FIFA İcra Kurulu üyeliğine 5. kez seçilen Şenes Erzik, bu görevine ise devam edecek.

ERZİK'İN YERİNE SERVET YARDIMCI ADAY

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 33 yıllık UEFA kariyerini sonlandıracak Şenes Erzik'in yerine TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı'yı aday gösterdi.

UEFA yönetimine aday olan 12 isim şöyle:

Sandor Csanyi (Macaristan), Fernando Gomes (Portekiz), Yngve Hallen (Norveç), Trefor Lloyd Hughes (Galler), Campbell Ogilvie (Scotland), Davor Suker (Croatia), Angel María Villar Llona (İspanya), Grigoriy Surkis (Ukrayna), Peter Gilliéron (İsviçre), Borislav Mihaylov (Bulgaristan), Geir Thorsteinsson (İzlanda) ve Servet Yardımcı (Türkiye).


Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın