Tek Bir Noktadan Kısa Sürede Erişim

ÇORUH EDAŞ RİZE İL MÜDÜRLÜĞÜ
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ÇALIŞMASINI TAMAMLADI




Çoruh EDAŞ, altyapısını da kendi bünyesinde hazırladığı Dağıtım Şebekesi Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan bu çalışma ile tüm yeraltı ve yerüstü elektrik dağıtım şebekesi unsurlarının yanı sıra abone ve sayaç bilgileri de akıllı, tek bir noktadan kısa sürede ulaşılabilir ve abonelere daha kısa sürede hizmet verilebilir hale getirildi.

Çoruh EDAŞ, Dağıtım Şebekesi Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) çalışmalarını tamamladı. Yapılan bu çalışma ile sahadan şebeke bilgileri ile birlikte her abonenin adres bilgileri toplandı, elektrik dağıtım şebekesinde bulunan yeraltı ve yer üstü tüm AG-OG elektrik şebeke unsurları ile adres ve sayaç bilgileri de akıllı hale getirilerek, koordinatlı ve kolay izlenebilecek şekilde kayıt altına alındı.
Tek Bir Noktadan Kısa Sürede Erişim
Tamamlanan bu çalışma ile mevcut şebeke envanterlerine tek bir noktadan kısa süre içerisinde erişim sağlanabiliyor. Şebeke analizi, hesaplama, planlama ve yıllık yatırım proje oluşturma işlemlerinin yanı sıra diğer teknolojik yatırımlara da altyapı sağlayacak olan sistem ile daha sağlıklı envanter raporlamaları alınabilecek, entegrasyonlar ile birlikte bir çok farklı sistemi tek bir noktadan görüntüleme imkanı oluşacak. Konumsal sorgulamalar ile aboneye de kolaylıkla ulaşılabilecek. Coğrafi Bilgi Sistemi ile abone talepleri adrese gitmeden yorumlanabilecek ve bakım, onarım ve yatırım gereken bölgelerin analizi daha sağlıklı takip edilip ne yapılabileceğine yine sistem üzerinden karar verilebilecek.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Verilerine Web Üzerinden Kolayca Ulaşılabiliyor

Web üzerinde kolayca ulaşılabilen Coğrafi Bilgi Sistemi, konuma dayalı gözlemlerle elde edilen grafik ve grafik olmayan bilgilerin toplanması, saklanması, işlenmesi, raporlanması ve aboneye daha kısa sürede hizmet sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiren bir bilgi sistemi. Sistem, enerji kayıplarının da tespit edilmesine olanak sağlıyor. Sisteme eklenen detay şemaları üzerinden AG ve OG bazlı enerji akış yönleri de gösterilerek gerektiğinde trafo ve fider bazında malzeme ve kesinti analizleri de yapılabiliyor.
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın