"Google Çeviri"ye müthiş özellik

Google, çeviri uygulamasına güncellemeler yaparak kamera görüntüsünden anlık çeviri yapılabilmesini sağlayan yeni bir özellik ekledi.

"Google Çeviri"ye getirilen yeni güncellemelerle, uygulamada diğer dillere çeviri süresi kısalırken, kameranın görüntülediği içerikler de anlık olarak çevrilebilecek.

 

 

Görüntü çevirme özelliğinin zaten bulunduğu uygulamaya eklenen "Word Lens" teknolojisiyle, çeviri için artık fotoğraf çekilmesi gerekmiyor. Yeni özellik, kamera moduna geçilmesiyle görüntüde olan herşeyi, veri veya internet bağlantısı olmadan çevirebiliyor.

Yeni özellik, şimdilik İngilizce'yle Rusça, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Almanca ve Portekizce dilleri arasında çeviri yapabiliyor. Google, diğer diller üzerinde de çalışma yapıldığını belirtti.

Diğer yandan, uygulamaya eklenen "konuşma modu" kullanıcıların ekrandaki mikrofon simgesine dokunup konuşmasıyla otomatik olarak hangi dilin konuşulduğunu algılayacak ve anlık olarak "Google Çeviri"nin hizmet verdiği 90 dilden tercih edilen dile çevirecek.

Yeni güncellemelerle, uygulamanın gerçek zamanlı çeviri özelliği daha da hızlandı.

"Google Çeviri" ürünleri müdürü Barak Turovsky, güncellenmiş uygulamanın Android ve iOS cihazlara bir kaç gün içinde indirilebileceğini açıkladı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın