Bu Proje Hayat Kurtarır..

Samsung'dan hayat kurtaran proje

Samsung, sollamaya çıkarken görüşü engellediği için büyük kazalara neden olan TIR'ların arkasına devasa ekranlar yerleştirdi. Teknoloji devi, bu projeyle trafik kazalarını minimuma indirmeyi hedefliyor

 

Dünyanın belki de en önemli sorunlarından bir tanesi olan trafik kazaları pek çok dünya markasının üzerinde çalıştığı farklı çözümler ile ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bunlardan bir tanesini de Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung yapıyor.

Samsung, sık sık ölümlü kazaların yaşandığı Arjantin otoyolları için ilginç bir projeye imza attı. Araştırmalar ölümle sonuçlanan kazaların öncelikle dikkatsiz sollamalar nedeniyle yaşandığını gösterirken, bunun farkında olan şirket de buna uygun bir çözüm geliştirdi.

Samsung Arjantin, Leo Burnett Buenos Aires ile ortak gerçekleştirdiği çalışmada sollamalarda yaşanması muhtemel kazaların önüne geçmek istiyor. The Safety Truck adlı kameraları TIR'lar sayesinde sürücüler, TIR'ın arkasında yer alan dev ekranlardan, büyük aracın önünü görebiliyor.

TIR'ın önündeki kameralar arka tarafa görüntüyü sunuyor, arkada kalan sürücü de sollama yapmak istiyorsa, diğer şeritten gelen bir otomobilin olup olmadığını rahatlıkla görebiliyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın