Futbolun namusuna zelal getirdiniz

 

 

Yeşil mavili formayı karşılıksız seven, düşmesinden kalbi darlanan taraftarın her söylemi haklıdır. Ben de olsam, Trabzonspor'un Trabzonspor gibi oynamasını beklerdim. Yıllardır Trabzonspor gibi oynamadığını yazıyorum. Bir güruh tersini savunsa da tarihine, formasına, şanına yakışmadığını tekrar tekrar anlatıyor. Bu hoca ülke futbolunun en fazla para kazanan adamlarından biri. Futbolcular aynı şekilde... 4/1, 5/1 maliyetli rakipler karşısında neden oynamazlar? Beşiktaş'a yenil anlarım, Başakşehir'i yeneme kabul ederim, Kayseri'ye yenilme kardeşim.

Haftalardır kazanamayan, dağılmış Bursaspor'a yenilme. Bu hocanın, üçüncü lig takımı Çorumspor'u uzatmada yendiğini, Kızılcabölük'ü yenemediğini, Gümüşhane'ye sahasında yenildiğini, küme düşmüş Adana'yı yenemediğini izledik. Takımın hocasına sormak isteri: Önceki maçlarda öne geçtiğinde son yarım saatler skoru korumaya yönelik hamleler yapardın, takımı geri çeker, savunmaya takviye sokardın.

Öne geçtin Bursa karşısında, neden bir hamle yapmadın? Futbolcuların mağlubiyete karşı neden tepki vermedi? Hiçbir itiraz, sertlik, rakibi zorlayıcı hamlelerde bulunmadı. Sarı kart, kırmızı kart... Rizespor başkanı, yönetimi, hocası ne kadar işlerini yapamadılarsa siz de aynı yerdesiniz Usta başkan. Tüm sorumluluk sizdedir Kazım hoca. Futbolda asla dostluk olmaz, her maça kazanmak için çıkılır. Taktik, stratejiler bunun için kurulur. Direkt olarak maçı bir bedel karşılığı verdiniz demiyorum... Umursamadınız, önemsemediniz, ciddiye almadınız. Kanımızın son damlasına kadar, hepimiz için ne varsa ortaya koymadınız. Futbolun namusuna zelal getirdiniz...

Sonuç olarak, hepsi aynı yere çıkıyor. Ha bir bedel karşılığı maçı verdiniz ha da ehlikeyf, kendinizi üzmeden rahat rahat maç oynadınız. Dostluk maçı, hazırlık maçı değildi oynanan. Şurasına katılıyorum, yüz yıl geçse de unutulmaz. Rize'nin başkanının işi bilmediğini, kendinden başka herkesi kusurlu gösteren hocasını tarih yazacak. Aynı şekilde sizi de anlatacaklar Sayın Usta. Hocanızı umursamaz, ilgisiz, alakasız sahada dolaşan futbolcularınızı hiç unutmayacak futbol alemi... Zoruma giden tarafı iş bilmezlerden sebep biz niye düşman olalım? Rize'yi tabii ki seviyoruz, Kayseri'yi, Bursa'yı... memleketin her köşesi bizimdir.

ŞİRİN BERBER / KARADENİZ GAZETESİ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın