DOBLO, EN ÇOK SATAN TİCARİ ARAÇ OLDU

TOFAŞ 2014 KARINI AÇIKLADI

 

 

Tofaş, 2014 yılını 7 milyar 440 milyon TL’lik satış geliri ile kapattı. Tofaş’ın net kârı, bir yıl öncesine göre yüzde 32 artarak 574 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.
Tofaş tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, 2014 yılını 7 milyar 440 milyon TL’lik satış geliri ile kapattı. Tofaş’ın net kârı, bir yıl öncesine göre yüzde 32 artarak 574 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

 

DOBLO, EN ÇOK SATAN TİCARİ ARAÇ OLDU

 

 


Tofaş, 2014’te 222 bin 807 adet araçla Türkiye’deki toplam araç üretiminin yüzde 19’unu gerçekleştirdi. İhracat pazarlarında yaşanan ekonomik ve siyasi belirsizliklere rağmen, 142 bin 281 adetlik ihracat gerçekleştiren Tofaş, 353 milyon dolar dış ticaret fazlası oluşturdu.
Tofaş, temsil ettiği Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Ferrari ve Maserati markalarıyla iç pazarda toplam 92 bin 359 adet araç satışı gerçekleştirip yüzde 12’lik pay elde etti. Fiat hafif ticari araç pazarında Doblo en çok satan hafif ticari araç oldu. Jeep markası da satışlarını bir önceki yıla oranla yüzde 102 arttırırken, Maserati de yılın en hızlı büyüyen markası oldu.

 

 


Konuyla ilgili bilgi veren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Yarım asra yaklaşan tarihiyle Türk otomotiv sanayisiyle özdeşleşen Tofaş, gerek iç pazardaki daralma, gerekse önemli ihracat pazarlarında yaşanan dalgalanmalara rağmen, 2014 yılında iyi bir performans ortaya koydu. Doblo Amerika projesinde, ilk araçlarımızı ABD ve Kanada pazarlarına ihraç etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Yeni yatırımlarla ülke ekonomisine önemli bir katkıda bulunduğumuz da aşikâr. Başladığımız bu yeni yatırımlarla şirketimizin gelecek 10 yıllık ürün planlarını da netleştirmiş durumdayız. Bu bize, geleceğe çok daha güvenli ve vizyoner bir anlayışla bakabilmemizi sağlıyor” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın