AYDINLATMA İÇİN 402 ARMATÜR, 20 DİREK YENİLENDİ

Rize'nin Aydınlatması Yeniden Ele Alınıyor

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın özellikle üzerinde durduğu şehrin aydınlatılmasına yönelik çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor.

Şehrin daha renkli bir görünüme sahip olması adına Rize Belediyesi tarafından yapılan aydınlatma çalışmaları hız kazandı.

Şehrin görünümüne yeni bir model kazandırmayı hedefleyen Rize Belediyesi, yapılan çalışmalar arasında ışıklandırma çalışmalarını da göz önünde bulundurarak, Fener ve Alipaşa mahallelerinde viyadük ve yol kenarında bulunan duvarları renkli ışıklarla çevirerek Rize'nin girişine farklı bir görünüm kattı.

Şehir merkezinde de aydınlatma çalışmalarını sürdüren Rize Belediyesi Atatürk caddesinde bulunan 250 W ve 400 W armatürleri (sokak lambası başlığı) değiştirerek yerlerine 48 W LED sokak armatürü yerleştirdi. Yapılan bu çalışma sayesinde LED lambalar sayesinde ışık gücü arttırılarak elektrik sarfiyatı yarıdan fazla düşürülmüş oldu.

AYDINLATMA İÇİN 402 ARMATÜR, 20 DİREK YENİLENDİ…

Yapılan aydınlatma ihalesi Sahil İtfaiye önü ve Fener Mahallesi Rize Liman önünden başlayarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi sahil yürüyüş yolunu kapsıyor. Bu güzergahların aydınlatılmasında kullanılmak üzere 102, Cumhuriyet Caddesinde bulunan dekoratif direklerin aydınlatmasında kullanılmak üzere ise 300 adet armatür alımı yapılmış olup, şehir içerisinde arızalı 20 adet direğin sökülüp yenilendiği, aydınlatma çalışmalarının ekipler tarafından devam ettirildiği bildirildi.

KASAP, RİZE AYDINLIK VE ESTETİK BİR ŞEHİR OLACAK…

Rize’ye estetik bir kent görünümü kazandırmak adına çalışmalara devam edildiğini vurgulayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, "Halkın talepleri doğrultusunda Rize Belediyesi olarak şehrimizde aydınlatma çalışmalarını devam ettiriyoruz. Sahil kesimi ve şehir içerisinde devam eden çalışmalarımız kapsamında bazı noktalarda şehrin estetiğine uygun renkli aydınlatmalara da önem veriyoruz. İnşallah kısa sürede Rize daha aydınlık ve renkli bir şehir haline gelecektir" dedi.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    Nihat

     11 Şubat 2015 14:25
         

    Rize Sahil yolunda bulunan üst geçitlerin ışıklandırılması şehre farklı bir hava katacaktır,

Yorum Yapın