EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

 

 

     2015 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli memur yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

 

    Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Yerleştirilen adaylar, atamaya ilişkin ayrıntılı bilgiyi yerleştikleri kurumdan edinmelidir.

 

 

EKPSS SINAV SONUCU İLE YAPILAN YERLEŞTİRME SONUÇLARI

 

 

EKPSS KURA İLE YAPILAN YERLEŞTİRME SONUÇLARI

 

 

     Devlet Personel Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına atanmasına ilişkin başvuruların 15-24 Nisan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerin başvurularının ise 13-24 Nisan'da alındığı belirtildi.

 

      Gazi, gazi ve şehit yakınları ile vazife malulleri ve yakınlarına da kamuda istihdam hakkı tanındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

 

    "Engellilerin atanmasına ilişkin işlemler ÖSYM Başkanlığı, 2828 sayılı Kanun ve 3713 sayılı Kanun kapsamındaki hak sahiplerinin atanmasına ilişkin işlemler ise Başkanlığımızca gerçekleştirilecek. Devlete emanet olarak değerlendirdiğimiz engelli vatandaşlarımızın, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerimizin ve şehit yakını, gazi, gazi yakınları ile vazife malullerimizin kamudaki 8 bin 920 kadroya atanması, 20 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı kura töreniyle yapılacak."

 

YERLEŞTİRİLEN ADAYLAR:

 

1) Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,

 

2) Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı,

 

3) Kadro için genel ve özel şart olarak istenilen hususlara ilişkin belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,

 

4) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen en az yüzde kırk veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuna sahip olup olmadığı,

 

5) Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın