Pide o Şehirde 1 Lira.. Rizeli Fırıncılar Ağlamasın!..

Rize'nin en gözde yerlerinde fırın ve pastane açarak, kira giderleri aylık 10 bin tl'den başlayan bunun yanında birde para kazanmıyoruz diyerek ekmeğe tarihi bir zam yaparak Rizelinin Ramazan ayında haklı bedduasını alan Rizeli fırıncılar yalandan ağlamasın. Bakın Türkiye'de 300 gr pide 1 liraya nasıl satılıyormuş..

 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Kent Ekmek, Ramazan pidesi üretimine de başladı. Ramazan ayı süresince 300 gram ağırlığında pideler üretmeyi hedefleyen Kent Ekmek, pideleri ise 1 liradan satışa sundu. Üretilen günlük 12 bin adet pide, Kent Ekmek’e ait 60 büfede satışa sunuluyor. Büyük ilgi gören Kent Ekmek pideleri hızlı bir şekilde tükenirken, Kent Ekmek yöneticileri üretimin 15 bine kadar çıkarılabileceğini söyledi. Modern makinelerde el değmeden üretilen pidelerin malzemesinde ise sadece un, su, tuz ve maya kullanıldığı bildirildi.

 

İSTANBUL HALK EKMEK'TEN RAMAZAN PİDESİ MÜJDESİ

İstanbul Halk Ekmek, Ramazan pidesine bu yıl zam yapılmayacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl 350 gr. 75 kuruştan satılan ramazan pidesinin bu yıl da aynı fiyattan satışına sunulacağı bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’den konuşa ilişkin yapılan açıklama şöyle: “İstanbul'da 18 yıldır kaliteli ve ucuz ekmeği vatandaşla buluşturan Büyükşehir Belediyesi şirketi Halk Ekmek Ramazan Pidesinde de sektöre öncülük ediyor. Günde 2 milyon 700 bin ekmek üreten İstanbul Halk Ekmek bu yıl ramazan pidesine zam yapmadı. Geçtiğimiz yıl 350 gr. 75 kuruştan satılan ramazan pidesi de bu yıl da aynı fiyata vatandaşlara ulaştırılıyor”.
Yapılan açıklamada, günde iki tür olmak üzere (kare ve yuvarlak) 150 bin adet 350 gr. pide 75 kuruştan tüm halk ekmek istasyonlarında halka sunulacağı belirtilerek, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine ise pide üretim miktarının arttırılacağı bildirildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    şahamettin hoca

     22 Haziran 2015 12:17
         

     Ramazanda Pideye yüzde elli zam bu yetmedi ekmeğe yüzde elli zam memura emekliye yüzde üç zam .Rize halkı yetkililer bize sahip çıkmıyor.Varmısınız pideyi ekmeği evde pişirelim...

Yorum Yapın