Yeşil Yol güzergahında günübirlik tur

Yeşil Yol güzergahında günübirlik tur

 

 


- Rizeli turizm işletmecisi düzenlediği günübirlik turla doğaseverlere yeşil yol güzergahını takip ederek sahile inmeden Rize ve Trabzon yaylalarının bir kısmını gezme imkanı sağladı
- Turizm işletmecisi Denizalp: "Buradaki doğanın güzelliği karşısında İsviçre'deki Alp Dağları hiçbir şey değil fakat bugüne kadar bu yaylalarımızı ve dağlarımızı hiç kimse turizme kazandırmak için uğraşmadı. Hep sahilden Karadeniz turu yapılarak güzelliklerimiz gösterilmeye çalışıldı"

Rizeli turizm işletmecisinin organize ettiği günübirlik tura katılan doğaserverler, Yeşil Yol güzergahını takip ederek sahile inmeden Karadeniz yaylalarının bir kısmını gezme fırsatı buldu.

Rize'den erken saatlerde hareket eden doğaseverler, 2 saatte Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı dünyaca ünlü Uzungöl'e ulaştı. Kalkınma Bakanlığına bağlı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yürütülen ve 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak "Yeşil Yol Projesi" güzergahını takip eden 18 kişilik grup, sırasıyla Yente Yaylası ve Haya Geçidi'nin ardından Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'na geçti.

Bir günlük gezi boyunca sahile inmeden İkizdere Vadisi, Çağrankaya Yaylası, Handüzü Yaylası, Arapdüzü, Kibledağı'nı gezen grup, Güneysu ilçesinin ardından Rize'ye ulaşarak turu tamamladı.

Turizm işletmecisi Kemal Denizalp, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in eşsiz görüntüye sahip olduğunu belirterek, "Bu bölgede şimdiye kadar hiç yapılmamış ve turizme açılmamış safari turunu yeşil yol sayesinde başlatmak istedik" dedi.

İlkini gerçekleştirdikleri tur kapsamında Rize merkezden hareket ettiklerini dile getiren Denizalp, "Trabzon'un Of ve Çaykara ilçelerini geçerek dünyaca ünlü Uzungöl'e ulaştık. Buradan yeşil yol güzergahı üzerinden Yente Yaylası'na geçtik. Buradaki doğanın güzelliği karşısında İsviçre'deki Alp Dağları hiçbir şey değil fakat bugüne kadar bu yaylalarımızı ve dağlarımızı hiç kimse turizme kazandırmak için uğraşmadı. Hep sahilden Karadeniz turu yapılarak güzelliklerimiz gösterilmeye çalışıldı" diye konuştu.

Denizalp, bu dağların ve yaylaların bölge turizmi için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, devletin Samsun'dan Artvin'e kadar 2 bin 300 kilometrelik Yeşil Yol Projesi olduğuna dikkati çekti.

Bugünlerde insanların sahilde serinlemek için denize girdiğini anlatan Denizalp, "Biz de buralarda bir tarafta kar, bir tarafta güneş ve muhteşem doğal güzelliği yaşıyoruz. Rakım yüksek olduğu için üşüyoruz. Böyle bir doğayla baş başayız. Herkesin gelip görmesini isteriz" ifadesini kullandı.

Geziye Mersin'den gelerek katılan Cengiz Denizalp ise Karadeniz'in, dünyanın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Safari çölde yapılır. Bizim burada yaptığımız Karadeniz safarisi gibi bir şey" dedi.

- "İnsanlar hayatları boyunca bu doğal güzellikleri kesinlikle görmeli"

Karadeniz'de birçok yayla bulunduğunu, birine gidip gelmenin birkaç gün alabildiğini dile getiren Denizalp, "Yeşil Yol sayesinde hiç sahile inmeden birçok yaylayı bir günde görebilme imkanı buluyorsunuz. Karadeniz'in bütün güzelliklerini, yaylalarının tepesinden görebiliyorsunuz. Mutlaka gelinip görülmesi gereken yerler buralar. İnsanların ölmeden önce yapması gereken şeylerden biri de bu olsun" diye konuştu.

Meryem Bilgin ise insanların hayatları boyunca bu doğal güzellikleri kesinlikle görmesi gerektiğini belirterek, "Yayla havasını soluyabileceğiniz, binbir çeşit çiçeğin kokusunu içinize çekebileceğiniz bu muhteşem yaylaları biz safari turu yaparak gezip görme imkan bulduk. İnsanlar şehirlerde sıcak havayla boğuşurken biz burada güneşli havada serinliyoruz. Temiz hava soluyarak  bol bol oksijen depoladık" ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın