"BİZ ÇİNGENEMİYİZ YAHU"

VURAL: "TÜRK ANTRENÖRLERİ SÜRÜNÜN"
- TEKNİK DİREKTÖR YILMAZ VURAL:
- "OYUNCULARIN ADINI BİLE SÖYLEYEMİYORUM"
- "BİZ ÇİNGENEMİYİZ YAHU"
- "SİYASETÇİLERİN ÇOĞU KULÜPLERE ATAMA YAPMA DERDİNDE"

 

 

 

Gençlerbirliği'nde göreve getirildikten 6 gün sonra kovulan Teknik Direktör Yılmaz Vural, düzenlediği basın toplantısında sert ifadeler kullandı. Vural, "Bana neden bu kadar çok takım değiştirdiğimi soruyorlar, bu ahlaksızlar grubu ile nasıl uzun süre çalışılır" dedi. Deneyimli teknik adam kendisine sahip çıkmayan meslektaşlarına ise, "Hepiniz sürünün" çıkışını yaptı.
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlebirliği'nde Başkan İlhan Cavcav'ın göreve getirdikten 1 maç sonra yollarını ayırdığı Teknik Direktör Yılmaz Vural, basın toplantısı düzenledi. Türk Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) düzenlenen basın toplantısında konuşan Vural, "Sayın İlhan Cavcav 23'ü çarşamba akşamı beni aradı. Çok yorgun sesle 'Yılmaz'cım çok sıkıntımız var, sana ihtiyacımız var. Eskişehir maçı bizim için çok önemli ekibini de topla hemen işe başla' dedi. Çarşamba günü kulüpte yöneticilerle buluştuk. 4 gün antrenman döneminde günde 2,5-¬3 saat uykuyla çalışarak 4 günlük sürede bir şeyler yapmaya çalıştık. Göreve devre arasında da başlayabilirdik ama başlamadık. 3 günde futbolcuları antrenmanlar ve toplantılarla maça hazırlamaya başladık. Maçtan sonra oyuncularımı tebrik ettim. Çünkü Eskişehirspor'a kaybetmemize rağmen tüm istatistiklerde rakipten üstündük. Buna rağmen soyunma odasında tüm oyuncularıma teşekkür edip tek tek öptüm ve iyi tatiller diledim. Maç öncesi İlhan ağabeyden maçın primini arttırması için rica ettim" dedi.

"OYUNCULARIN ADINI BİLE SÖYLEYEMİYORUM"
Başkan Cavcav'ın maçtan önce kendisinden ısrarla rapor istediğini dile getiren Cavcav, sözlerini şöyle sürdürdü:
"'3 günlük hocayım benim verdiğim rapordan ne olur?' dedim ama 'Yok zor durumdayız rapor ver' diye ısrar etti. Ben de 'Şu maçı oynayalım fikrimi size sunarım' dedim.¬ Bana göre bu takımda verim alamayacağımız 13 tane oyuncu var. Başkan da 'Bu oyuncuları Hacettepe'ye verelim' dedi. 'Yabancı oyunculardan da yollarımızı ayırabildiğimizi ayıralım' dedim. ¬ Dişçi koltuğundayken haber geldi. İlhan Cavcav, 'Yılmaz, canım arkadaşım, kardeşim buraya gelmene gerek yok. İşine son verdik' dedi. 'Neden?' diye sorunca, 'Oyuncuların 18'i seni istemiyor' dedi. Ben daha kulübe yeni geldim çoğunun adını bile söyleyemiyorum. 'Oyuncular hangi nedenle istemiyor? İlhan abi senin tarzın değişti eskiden sen hocaları gönderirdin şimdi oyuncular hoca gönderiyor' dedim. O da 'Sen 13 oyuncu gönderilsin demişsin' dedi. Ben de 'Ben oyuncu istemiyorum ben bu kadroyla da takımı ligde tutarım' dedim."

"BİZ ÇİNGENEMİYİZ YAHU"
Başkan Cavcav'ın 'Yardımcı hocaların bir aylık maaşını sana da birkaç kuruş veririm' sözlerinin ardından sinirlendiğini dile getiren Vural, "Biz çingenemeyiz yahu? Takım kaptanı Ahmet'i aradım. Sizler soyunma odasında toplantı yapıp, 'Yılmaz hoca gitsin biz takımı ligde tutarız mı dediniz' diye sordum. 'Evet hocam biz son antrenmanda çok üşüdük ama siz sahada çok toplantı yaptınız. Üstelik biz küme düşecek bir takımız siz bizi defansif değil de hücum oynattınız' dedi. 'Bu nedenlerle mi siz hoca gitsin biz takımı ligde tutarız dediniz. Sen 21 yaşındasın, senden mi öğreneceğiz antrenörlüğü" dedim. Ulaştığım yabancı oyuncular 'Kesinlikle biz böyle bir şey demedik' dediler. İlhan ağabey daha sonra aradı 'Sana 100 bin TL verelim bu işi kapatalım' dedi. 'Olmaz beni çok kırdın bu işi parayla kapatamazsınız' dedim. Böyle toplantı soyunma odasında olmadı. Çünkü yardımcılarım soyunma odasını en son terk eder. Otobüste de böyle bir konuşma olmadı. Ahmet Çalık'ın da içinde bulunduğu idari menajerin de İlhan ağabeye söylediklerinin sonucunda ortaya çıkan sonuç bu" dedi.

"TÜRK ANTRENÖRLERİ SÜRÜNÜN"
En üzüldüğüm konu ise Antrenörler Derneği Başkanının, kovulmamın ardından yaptığı açıklamada, 'İlhan Cavcav'ın demokratik kararı" demesi oldu. Yahu tamam ben sana oy vermedim ama yıllardır senin üyenim. Antrenörler Derneği Başkanı sen ne yaptın ya? Bu adama bir yemekle oy veriyorlar, Türk antrenörleri, sürünün ya. Beni Fatih Terim 3-4 defa aradı. Samet Aybaba, Rıdvan Dilmen ve birkaç arkadaşım daha aradı. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"SİYASETÇİLERİN ÇOĞU KULÜPLERE ATAMA YAPMA DERDİNDE"
'3-4 tane oyuncu sizi istemediği zaman İlhan Cavcav gibi bir yönetici bile antrenörü göndermek zorunda kalıyor' diyen Teknik Direktör Yılmaz Vural, "Siyasetçilerin çoğu kulüplere atama yapma derdinde. 'Bu bizim çocuk, gelsin antrenörlük yapsın' diyor, yöneticiler ses edemiyor. Ne oldu antrenörlük mesleği? Çocuk oyuncağı mı bu meslek? Sonra izliyorsunuz İngiltere'yi İspanya'yı, dönüyorsunuz bizim lige Mardin Bandosu gibi. Futbolcuya dayalı, çarpık, bozuk sistemlerde hiçbir şeyin doğru gitmesi mümkün değil. Bu zamana kadar 25 takım değiştirdim, bazısında 2-3 defa çalıştım. Bana diyorlar ki, "Neden bu kadar çok takım değiştiriyorsun?" Bu ahlaksızlar grubu ile nasıl uzun süre çalışılır" dedi.

"BİR YASA ÇIKARMAMIZ LAZIM"
Antrenörlüğün bu kadar kolay bir meslek olmadığını ifade eden Vural, "Kulüpler sezon içinde en fazla 2 antrenörle çalışmalı. Bir yasa çıkarmamız lazım. Oyuncu da bilsin ki ikinci antrenör de gitmeyeceğine göre işine bakmak zorunda kalsın. Herkes de kendi mecra içerisinde işini yapmaya gayret eder. Kim bu sistemden memnun bilmiyorum ama kimsenin de sesi çıkmıyor" şeklinde konuştu.

"HERKES KONUŞUYOR, BİR ŞEYLER YAPALIM"
Avrupa'da da bu durumun konuşulduğunu dile getiren Vural, sözlerini şöyle tamamladı:
"Dernek başkanları da yöneticileri 2 yıl bir seçilsin. Herkes iktidar zehirlenmesi yaşıyor. Koltuğu bırakmak istemiyor. Kardeşim 18 yıllık dernek başkanlığımı olur? Yorulmuyor musunuz ya? Amerikan başkanı bile görevini bırakıyor."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın