TEŞEKKÜRLER CUMHURBAŞKANIM

RİZELİ CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRDİ TRABZONSPOR SPONSORLUK ANLAŞMASI İMZALADI.

ÜÇ SEZONDA 7,5 MİLYON DOLAR

 

 

 

Trabzonspor kulübünden yapılan resmi açıklama şu şekilde:

Kulübümüz, dünyanın en büyük bankalarından Qatar National Bank (QNB) ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

İstanbul Zorlu Center'da bulunan Raffles Hotel'de imzalanan anlaşmada Başkanımız Muharrem Usta ve QNB Grup İletişim Genel Müdürü Yousef Darwish hazır bulundu.

Anlaşma öncesinde açıklamalarda bulunan başkanımız Muharrem Usta şunları söyledi:

"Trabzonspor'umuzun gelecek yolculuğunda önemli sıçrama noktasını oluşturacak olan QNB adına burada bulunan Yusuf Darwish beye teşekkür ediyorum. Trabzonspor'un kampta olmasından dolayı, kamptan kendilerine küçük hatıramız var. Futbolcularımız, QNB için bir fotoğraf çektirdi ve onu bizlere gönderdi. Türkiye'deki sponsorluklar için de önemli bir gün bugün. Dünya devi, prestiji çok yüksek olan, spora verdiği katkılarla adını her tarafta duyuran Katar'dan QNB markasıyla, Trabzonspor'un yeni bir yolculuğu başlıyor. Bu yolculuğa hep birlikte heyecanla çıkıyoruz, her birimizin dönüp baktığında hatırlayacağı bir yolculuk olacak.

Yönetime geldiğimizde çıtayı yükseğe koymuştuk. Böyle bir çıta koyduğunuzda ekonomi çok önemlidir. Ana sponsorluklar, takımların bulunmak istediği ligi ve seviyeyi de tanımlar. Yönetim kurulunda arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunurken 'Öyle bir ana sponsorumuz olmalı ki, imza attığımız andan itibaren Trabzonspor'un nereye gittiğini göstermeyi sağlamalıyız' demiştik. 5 aylık emek sonucunda Qatar National Bank (QNB) ile Trabzonspor, kol kola başarı için yola çıkma konusunda anlaştı. QNB Avrupa'da dev kulüplere vermiş olduğu sponsorluklar ve iş birliği ile tanınan bir marka. Aynı zamanda Katar Ligi'nin sponsoru ve Endonezya Ligi'nin isim sponsoru.

Türkiye ile Katar'ın yollarının nasıl kesiştiği de çok önemli. Trabzon'a, körfez ülkelerinden yılda 500 bin turist geliyor. Bu turist sayısı, bu sene 750 bine ulaştı. Türkiye ile Katar arasında da ekonomik işbirliği, ticari iş birliği açısından bakıldığında son derece önemli bir yolculuk var. Bütün bunlara baktığımızda, sosyal medyadan taraftarlarımızın da mesajlarıyla o bölgeden özellikle 2 marka öne çıkıyordu. Türkiye'nin Katar'la yaptığı işbirliği ve ticari hacmine bakıldığında Qatar National Bank'ın (QNB) Türkiye'de stratejik yatırımlarının olduğunu gördük. Türkiye'de de önemli bir bankayı satın aldılar."

"TRABZONSPOR YENİDEN TARİH YAZMANIN EŞİĞİNDE"

Sponsorluk anlaşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük destekleri olduğunu ifade eden Başkanımız Muharrem Usta, sözlerine şöyle devam etti:

"Stratejileri, girdikleri ülkelerde spora yatırım yapan bir marka ile anlaştık. Katar'la Türkiye arasındaki görüşmelere bakarak Sayın Cumhurbaşkanımız'dan destek istedik. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz, olağanüstü katkısı olmuştur. Bu yolculuğun doğru şekilde neticelenmesine katkı sunması bizim için önemliydi. Bu işbirliğinin ardından neler yapılabileceğine baktığımızda Trabzonspor yeniden tarih yazmanın eşiğinde. Biz yönetime gelirken, o büyük markanın öncelikle itibarını önemsedik. İtibar yönetiminin Trabzonspor ve bizim açımızdan en önemli noktası olduğuna karar verdik. Her yaptığımız işte Trabzonspor ile birlikte önemli bir markanın da yükselmesi gerektiğini ifade ettik. Yeni stadımız deniz üzerine dolgu yapılarak geliştirilmekte. Kamp tesisi ve antrenman sahalarını da içinde barındıran önemli bir tesis kuruluyor.

Trabzonspor yönetimi ve Trabzonspor'a katkı sağlaması gereken herkesi işin içine katarak 50. yıla güçlü şekilde girmek istiyoruz. Arkamızdaki en büyük gücümüz taraftarımız, şimdi de yanımızda Qatar National Bank (QNB) var. Bunun yanı sıra stadımız da geliyor. Trabzonspor'a katkı sağlayacak herkesi bir arada tutmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Trabzon'un ve Trabzonspor'un yeniden doğuşuna katkı sağlayan birçok insan var. Başta sayın bakanımız Berat Albayrak olmak üzere, siyasilere, Trabzonspor'un eski başkanlarına, yöneticilerine, taraftarlarına, buradan huzurlarınızda gerçekten çok teşekkür ediyorum.

Şu sözü tekrar etmek zorundayım: Trabzonspor yeniden doğuyor ey Trabzonspor taraftarı. Tüm Türkiye bilsin ki, Qatar National Bank (QNB) ve yakında açıklayacağımız sponsorlarla Trabzonspor'un uluslararası başarılara imza atacağı yeni bir yolculuğun başındayız. Çünkü bu camia, bu taraftar bunları hak ediyor. Trabzonspor'un yeniden eski günlerine dönmesini bu ülke hakkediyor. Bunun için sponsorlarımız, yeniden kurguladığımız takımımız, sabırla doğru adımlar atarak yeni bir yolculuğu keşfetmenin eşiğindeyiz. Gelecek günlerde, o muhteşem eski günleri tekrar yaşayacağımız günler çok yakında. Herkese çok teşekkür ediyorum."

"TÜRKİYE'DE BULUNMADAN ORTA DOĞU VE AFRİKA'DA LİDER FİRMA OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Başkanımız Muharrem Usta'nın ardından Qatar National Bank (QNB) Grup İletişim Genel Müdürü Yousef Darwish söz aldı. Spora desteğe çok önem verdiklerinin altını çizen Darwish şu ifadeleri kullandı:

"Herkese merhaba. Aslında günaydın dedim ancak öğlen saati geldiği için iyi öğlenler diyorum. Muharrem beye, verdiği bilgiler ve güzel konuşması nedeniyle teşekkür ediyorum. Benim herhangi bir bilgi vermeme gerek kalmadı. Biz QNB grup olarak Türkiye'de bulunmaktan ve bu anlaşmayı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Afrika ve Orta Asya'da liderlik yapan bir banka olarak 30'dan fazla ülkede 27 binden fazla çalışanımız var. Son olarak Türkiye'ye girdiğimiz için mutluyuz. Finansbank'ı satın almamız çok önemli. Türkiye'de bulunmadan Orta Doğu ve Afrika'da lider firma olmamız mümkün değil. Kurum olarak spora, özellikle de futbola çok önem veriyoruz.

Bizim markamızı lokal pazarlarda tanıtmak amacıyla ciddi anlamda futbola ve spora önem veriyoruz. Türkiye'ye girerken özellikle spor alanında, gerçekten kalbi temiz, genç, ileriye dönük hırsları, başarıları olan bir kulüp aramaktaydık. QNB'yi temsil etmek üzere Trabzonspor'u seçtiğimiz için mutluluk duyuyoruz. Trabzonspor'lu futbolcuların göğüslerinde QNB'nin olacak olması, bizi gururlandıracaktır. QNB ve Trabzonspor olarak vizyonumuz iki markanın da Türkiye'de lider konumda olması olacaktır.

Trabzonspor taraftarların yaşanacak değişimi hissedeceğine inanıyorum. Büyük değişimler söz konusu. Bunların başarıya ulaşacağına eminim. Taraftarlar yakında bu başarıları tadacaktır. Buna eminim. Şu andaki bulunduğum konumumda, bizi sosyal medyadan destekleyen Trabzonspor taraftarlarını da özellikle selamlıyorum ve çok teşekkür ediyorum."

Başkanımız Muharrem Usta ve Yousef Darwish, konuşmaların ardından anlaşmayı imzaladı. Başkanımız Muharrem Usta, bu sezon 3 ayrı forma olacağını ifade ederken, bu formaların 2'si erkek ve kadın mankene giydirildi ve 2 manken, imza töreninde Başkanımız Muharrem Usta ve Yousef Darwishh'in arkasında yer aldı. Başkanımız Muharrem Usta ayrıca bir sonraki sezon için çok özel tasarımların olacağını belirtti. Bu sezon bordo, beyaz ve bordo mavi çubuklu olmak üzere 3 ayrı forma yapılacak.

Açıklamaların ardından soru cevap kısmına geçilirken, Başkanımız Muharrem Usta, anlaşmanın önemiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Bizim yönetim kuruluyla önümüzde bir stratejimiz var ve buna göre hareket ediyoruz. Biz buna ekonomik sürdürülebilirlik diyoruz. QNB ile başlamak çok önemli. Çıtayı yükseğe koymak gerekiyor. Yakında başka sponsorluklar da var. Hem taraftar, hem güç, hem de UEFA açısından bunlar çok önemli. Son dönemde ekonomik olarak bazı zorluklar yaşandığı için zedelenen ekonomik itibarı yerine getirmek açısından bu anlaşma ilerleyen dönemlere kaldıraç etkisi yapacaktır. Biz kendi işimiz gereği Türkiye'de çok büyük sponsorluklar yaptık. QNB'nin yaptığı sponsorlukları ben daha önce de birçok kez yaşadım. Kulüplerin beklentileri vardır. Bu sponsorlukları ara ara canı yanarak yaşayan birisi olarak QNB'nin şanslı olduğunu da söyleyebilirim. Çünkü bunun karşılığını alacaklardır. Bizim sponsorlarımız bizim için çok değerli olacak. Tüm dünyada spor sponsorlarla büyük ve gelişir. Trabzonspor bundan böyle sponsorlar için de çok önemli bir camia olacaktır."

Bu anlaşmanın Katar vatandaşları tarafından da duyulmasının belirtilmesi üzerine konuşan Yousef Darwish, sponsorluğun sadece forma sponsorluğu olacağını belirterek, "Katarlı bazı turistlerin Trabzon'da bizim sponsorluğumuzu duymaları beni çok mutlu etti. Bunun yanında QNB bütün dünya genelinde sponsorluklara değer veriyor ancak bizim özellikle sponsorluk konumuz formadır. Hiçbir şekilde stadyum ya da yapı sponsorluğu yapmıyoruz. Fransa'da Paris Saint Germain'in sponsoruyuz ve birçok ülkede farklı organizasyonların da isim sponsoruyuz. Bunun dışında herhangi bir sponsorluk yapmıyoruz." ifadelerini kullandı.

"3 YIL İÇİN 7,5 MİLYON DOLAR"

Anlaşmanın 3 yıllık olduğunu ifade Başkanımız Muharrem Usta, Trabzonspor'un 3 yılda 7,5 milyon Dolar alacağını belirterek, bu rakamın, Trabzonspor adına şimdiye kadar ki en yüksek ücret olduğunu söyledi. Yousef Darwish de önemli olanın para değil, Trabzonspor ve QNB'nin kazanması olduğunu ifade etti.

Türkiye'de Finansbank'ı satın almalarına karşın anlaşmayı QNB üzerinden yapmalarına da açıklık getiren Yousef Darwish, "Finansbank Türkiye'de tanınmış bir banka. Bizim amacımız, ana banka olan QNB'nin Türkiye'de tanınmasını sağlamak. Bu nedenle sponsorluğumuzu QNB markasıyla yapıyoruz. Türkiye'de Trabzonspor'dan başka bir takımla sponsorluk yapmayı da düşünmüyoruz. Buna ligin isim hakkı da dahil. Sadece Trabzonspor'a odaklanmış durumdayız." dedi.

Son olarak söz alan Başkanımız Muharrem Usta da bu anlaşmanın, ilerideki anlaşmaların önünü açtığını ifade ederek, "Bir anlaşmadan daha ötesi derken, bu cümlede gizlenmiş bir anlam yok. Bazen kişilerin, şirketlerin, kulüplerin yaşantısında öyle bir imza vardır ki, bu sadece bir imza değil. Bazen denize bir taş atarsınız, sadece bu taşın dalgasını atan görür. Ama bazen öyle bir taş atarsınız ki, bunun yarattığı dalgayı herkes görür. QNB ve Trabzonspor'un bu anlaşması ileride çok büyük anlamlar yaratacaktır. Kastettiğim budur." cümleleriyle konuşmasını tamamladı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın