Rize ASKF Sportif Etkinlikler ve Eğitim Seminerleri Düzenliyor

Rize ASKF Sportif Etkinlikler ve Eğitim Seminerleri Düzenliyor

 

 

Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), bu yıl ilk kez eğitim, seminer ve spor faaliyetlerinin de yer aldığı 1’inci Sportif Etkinlikleri düzenliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize ASKF Başkanı Ali Çelik, 35 branşta 103 kulübü ile sayıları 22 bin 115’i aşan lisanslı sporcusu bulunan Rize’de, sporda amatör ruhun önemi ile gençlerin sportif etkinliklere yönelmelerinin beden ve ruh sağlıkları açısından sağlayacağı faydaları tema edinen bir dizi eğitim ve sportif faaliyetleri içeren Sportif Etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı. Çelik, “Amatör Sporcularla Yürüyüş Etkinliği, ‘Amatör Sporun Önemi’ konulu paneli, Değişen Futbol Kuralları Eğitim Semineri, İlk Yardım Eğitimi Semineri ve Sağlık Sertifikası töreni, Futbol Turnuvası, Çaykur Rizespor’un yeni transferleri ile taraftarların buluşması etkinliği, Rafting etkinliği, Sahilde Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Etkinliği düzenleyeceğiz.” dedi.

FUTBOLDA DEĞİŞEN KURALLAR ANLATILACAK

 

 

Sportif Etkinlikler kapsamında Rize’deki faal 50 futbol kulübünün 3845 lisanslı futbolcusunu kapsayan ‘Futbolda Değişen Yeni Kurallar’ konulu eğitim semineri vermeyi planladıklarını anlatan Çelik, “Bu etkinliğimizin yanında Sağlık Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) arasında imzalanan “İlk yardım eğitimi işbirliği protokolü” kapsamında sertifikalı sağlık eğitimleri verilecektir. Amacımız ilimizde Amatör Spor Branşlarını öne çıkararak gençlerin spora yönelmelerini teşvik etmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve bu sayede sağlıklı bireyler ile ülkesine, milletine ve bayrağına sahip çıkan nesiller yetiştirilmesine katkı sunmaktır. Böylesine önem içeren organizasyonumuza destek veren Spor Toto Teşkilat Başkanlığına teşekkür ederiz.” dedi.  

Etkinlikleri önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağı belirtildi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın