Dünya Kur an Okuma Birincisi Remzi Er Kendirlide Gönülleri Fethetti

Kendirli'de ilk kez Düzenlenen Kendirli Kültür Etkinlikleri ve icazet merasimi için Kendirli'ye gelen Dünya Kur an okuma Şampiyonu Iraklı Remzi Er okuduğu Kuran'ı kerimle Kendirli'de gönülleri fethetti.

 

 

 

Kendirli'de ilk kez Düzenlenen Kendirli Kültür Etkinlikleri ve 20. icazet merasimi için Kendirli'ye  Almanya'dan gelen Dünya Kur an okuma Şampiyonu Iraklı Remzi ER okuduğu Kuran'ı kerimle Kendirli'de olduğu gibi ekranları başında milyonlarca müslümanın gönlünü fethetti.

 

 

 

İcazet programı sonunda Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar Dünya Kur an okuma birincisi remzi Er'e günün anısına hediye taktim eeti .

 

 

 

Hafız Remzi ER Kimdir ?
 
Hafız Remzi ER, Bağdat’ın Azamiye mahallesinde dünya’ya gelmiştir. Bütün dini eğitim ve Kur’an ilimlerini Bağdat’ta İmam-ı Azam Ebu Hanife Külliyesinde almıştır. 1982 ve 1987 yılları arasında Abdulbasıt Abdussamed’in Bağdat ziyaretleri esnasında kendisiyle tanışmıştır. Bu süre zarfında kendilerinden özel ders almıştır.

Bu vesile ile Hafız Remzi ER’in okuma tarzı hocası Abdulbasıt Abdussamed’in okuyuş tarzını seçmeye vesile olup ve bugün de aynı okuyuş tarzını devam ettirmektedir. 1988 yılında İran’da ve 1990 yılında Fas’ta düzenlenen Dünya Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında birinci olmuştur.

haber: Osman Köseoğlu

 

[media=https://youtu.be/R8xWqcml9Q8]


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    Abduhamit yalçın

     28 Mart 2022 11:32
         

    Tağuti rejimin böyle güzel kur"an okuyan insanların çikmasına izin vermeyeceğini tahmin ediyordum ve biliyordum ve haklı çıktım kardeşimiz ırakta okumuş ALLAH kendisinden razı olsun.

Yorum Yapın