Çamaşır Mandalları!

 

 

Çamaşır Mandalları!

Çaykur Rizespor ligde yakaladığı galibiyet serisine iki haftalık ara verdi. Geçen hafta evinde MKE Ankaragücü takımına “haklı” bir şekilde mağlup olan yeşil – mavili takım bu maçın telafisi adına çıktığı Balıkesir deplasman maçında bir puanı son dakika içinde kurtardı.

Hikmet hoca belli ki bu maçı kaybetmeyeyim adına sahaya oldukça defansif bir 11’le çıkmayı uygun görürken, orta sahada görev verdiği yaratıcılıktan yoksun iki oyuncusu Robin ve Petrucci her topu alışlarında ev sahibi Balıkesir takımına bu yörenin meşhur höşmerim tatlısının üzerine kaymağını sürmeden etmeden duramadılar.

Yeşil – mavili takım paralel pasın kitabını bir kez daha yazarken, kanat ataklarında Oğulcan ve Özgür Çek’in son final pasları hep rakiple buluşması “eksik nerede” sorusunu bir kez daha bize hatırlatıyordu. Geçen sezondan beri Hikmet Hoca’nın “ gelişen takımız” sözleri bizi bu lige düşürdü. Bari şampiyonluk beklediğimiz bu kadro bu ligde gelişmeye ara verse de yarışmacı olsa diye düşünmek yerden göğe kadar hakkımız olması gerekmiyor mu?

Bu takım çuvalla gol kaçırdığı deplasman maçında eğer o topu içeri sokacak bir oyuncu bulamıyorsa sorun büyük demektir. Bunun yanında kalende verdiğin pozisyonları saymıyorum. Milosevic in gelmesi ile hava topları tehlike olmadan çıkarken, bu kez de yerden ver kaçlarla pozisyon üzerine pozisyon vermeye başladık ama dikkat beyler.

İlk devre karşılıklı kaçan goller sonra ikinci devre maçın hakemi uydurmaya yakın bir penaltı atışı verdi ev sahibi takıma. Bu ikramı geri çevirmeyen Balıkesir takımı tam maçı aldım derken, Hikmet hocanın geç kalan oyuncu değişiklikleri sonrası takım birden kabuk değiştirdi, vites artırdı. Yan pas yerine özellikle Süleyman ve H.İbrahim dikine oyunu tercih ettiler ve haklı bir penaltı atışı sonrası bir puanı kurtardık. Giden maçta bir puan 1 puandır mantığı altında maç bitti.

Şimdi akıllarda kalanlar; Maçın son 10 dakikası içinde geriye düştüğün zaman bu oyunu madem oynuyorsun da, neden maçın başında bu yürekli dik oyunu oynamıyorsun? Sonradan oyuna giren oyuncular ilk 11’i değilse de daha fazla süreyi hak etmiyorlar mı? Neticede dünün güneşi ile bugünün çamaşırını kurutamazsınız! Rizespor’da bir şeylerin değişmesi gerekiyor. En başta o çamaşırları askıda tutan çamaşır ipinden ve mandallardan başlasak iyi olur, yarın çok geç kalmadan!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın