Beş gün arayla 3'er üçer!

Beş gün arayla 3'er üçer!


Çaykur Rizespor’da teknik direktör İbrahim Üzülmez, Altınordu iç saha maçından ağzı yanmış olacak ki Balıkesir Baltok maçının ilk devresinde çok ciddi savunma önlemleri aldı. Koca 45 dakika içinde iki takımın da dişe dokunur pozisyonu yok denecek kadar azdı. Sıklaştırılmış maç takvimi içinde konuk Balıkesir Baltok takımı da sadece mücadele etti, zaten elinden başka bir şey de gelmezdi.

Maçın ikinci devresinde bence İbrahim hocanın sahaya sürdüğü Lincoln taktiği tuttu. Bu oyuncunun girmesi ile Recep Niyaz hareketlendi, özellikle Samudio ve sol bek Mehmet Uslu sol tarafı öyle bir işlettiler ki Giray hocanın talebeleri o bölgede tek kelime ile çaresiz kaldı.

Hafta içi de olsa taraftar desteğini ikinci devre arkasına alan yeşil – mavili takım hücum aksiyonları, kaleci ile karşı karşıya kalmalar derken, Vedat’ın indirdiği topta Recep Niyaz altın dokunuşu yaptı ve zor geçen maçta kilidi açan oyuncu oldu. Bu gol sonrası yorgunluktan iyice dağılan Balıkesir takımı artık yere yatmak yerine gol arayayım dediği anlarda ise Çaykur Rizespor ardı ardına attığı gollerle maç sonu skorunu 3 – 0’a taşımasını bildi.

Bu lig böyle lig. Defalarca yazdım, bu ligde önce gol yemeyeceksin, ligin en çok gol atan takımısın bir şekilde gol bulursun, yediğin anda rakip yerden kalmıyor ve demoralize oluyorsun. İbrahim hoca bu maçta Altınordu maçının tuzağına düşmedi, kontrollü başladı ve ikinci devre yerinde yaptığı değişikliklerle iki bücürü Lincoln ve Recep’in ayağa pas oyunu altında kanatlardan fişi çektiler.

Beş gün arayla MKE Ankaragücü galibiyetinin daha da anlamlı olması adına bu maçtan alınan üç gollü galibiyet bu takımın zirve yolunda ayak sesleri olsun, ama hiçbir şey bitmedi. Bu lig hata kabul etmez. Bu takım pazar günü Elazığspor’u evine eli boş gönderdiği zaman tünelin ucunda ışık ufaktan gözükür.

Hülasa kelam Çaykur Rizespor dün akşam özellikle ikinci devre baştan sona üstün oynadığı maçta bileğinin hakkı ile kazanmayı bildi. Emeği geçen herkese tebrikler.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın

Benzer Haberler