Rize Bir Markadır

Rize Bir Markadır

Rize Bir Markadır

Sadece Türkiye’de değil, Dünyada ekmeğin çıktığı her yerde bir Rizeli görmek mümkün.
Evet, Rize şehri coğrafi olarak küçük olabilir ama bu topraklardan çıkan çok büyü insanlar var. Rizeli dışarda pek sevilmiyor. Nedeni basit, Allah’ın senede üç sürgün verdiği çay tarımı var. Bunun yanında binlerce kişi çay fabrikalarından evine ekmek götürüyor. Coğrafyanın güzelliği başına tatlı bir dert sunmuş, Rize’ye gelip o muhteşem doğayı görenler elbette imreniyorlar ve bir o kadar da kıskanıyorlar. Bunun yanında en başta siyaset olmak üzere iş dünyası, spor ve sanat camiasından yüzlerce isim Rize’nin bereketli topraklarından çıkmış, gurbette tırnakları ile kazıyarak alanında en üst yerlere gelmişler.
Rize’nin dışarda marka olan isimlerinden biride Rize Çayeli’nden olan Saruhan ailesi. Hafta sonu İstanbulspor maçı için İstanbul’daydım. Yeşil – mavili takım bir yıl aradan sonra yeniden süper lige dönme adına çok önemli bir maça çıkmıştı. Maç öncesi Çayeli Vakfı Başkanı aynı zamanda Çaykur Rizespor Başkan vekili Ali Zeki Saruhan, Beyoğlu Tophane’de bulunan ve Çayeli Vakfı tarafından işletilen Kılıç Ali Paşa külliyesinde Rizeli hemşerilerini ağırladı.
Çayeli vakfı, 1997 tarihinde Çayeli’li hayırseverler tarafından kurulan her yıl yüzlerce öğrenciye burs ve yardım yapan bir vakıf. Vakfın Başkanı Ali Bey, son derece mütevazi bir o kadar bilgili birisi. Ali Zeki Saruhan “Rize bir markadır” diyerek sözlerini başlayarak; ” Rize yetiştirdiği çok değerli insanlarla Türkiye’de çok önemli görevlerini üstlenen önemli insanlar çıkarmıştır. İstanbul’da Çayeli vakfı olarak gençlerimizi Rize’nin ve Türkiye’nin geleceği için hazırlama adına eğitimlere burs verdik, bu işi misyon olarak üstlendik. İnşallah Rize’ye faydalı oluruz. Son aylarda Rizespor çatısı altında yaşanan Rizeli birlikteliğe Başkanımız Hasan Kemal Yardımcı ’ya borçluyuz. Kemal bey hakikatten Rize’mizin gururu ve iftiharıdır. Kendisi çok değerli bir hayırsever ailenin mensubudur. Özellikle halk tarafından çok sevilen bir insan. Kendisi beni Rizespor yönetimine davet etti ve bende hayır diyemedim. Rize’yi sevmek, Rizespor’u sevmek bir onur, bir gururdur. Rize bir markadır”
Evet, sevgili Rizeliler. Marka olmak kolay değil. Bu işi boya küpü değil ki fırçayı kutuya salacaksın, bir iki fırça ile duvarların rengini değiştireceksin. 1933 yılında Almanya’da kurulan dünyaca ünlü Fakir Markasını satın alan Rizeli Saruhan ailesi kısa bir zamanda Türkiye’nin sevilen bir o kadar da güvenilen markası olmayı başardı. Bunu yaparken de yüksek Alman teknolojisi kalitesinden ödün vermediler. Rizeli Saruhan ailesi Rize’den gurbete çıkan markalarından biridir. Fakir yönetim kurulu Başkanı Ali Zeki Saruhan başta olmak üzere tüm Saruhan ailesini kutluyor, başta Çayeli olmak üzere Rize’ye yaptığı yatırımlar ve gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Rize’nin ve Türkiye’nin gurbette memleketini çok seven doğru insanlara çok ama çok ihtiyacı var.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın