Kıyıya Vuran Yunuslar Gibi...!

Kıyıya Vuran Yunuslar Gibi..

Kıyıya Vuran Yunuslar Gibi...!

Transfer döneminde en yoğun çalışan kişiler futbol menajerleri.
Bu menajerlerin birçoğu eşeği boyatıp dana diye satarlar hem de çok rahat. Niye satmasınlar ki? Böyle yöneticiler olduğu sürece file bile siyah beyaz çizgi çek Zabra diye kaptır.
Türk futbolu bu tip menajerler sayesinde karaya vurdu. Tıpkı yunus balığının karaya vurması gibi. Yunuslar karaya vuruyorlar bizim insanlarda onlara ateş ediyor misali. Zaten birkaç saat içinde bu balıklar ölecek neden ateş edersiniz! İşte o yunuslara ateş edenler gibi Türk futbolunda da birçok menajer karaya vuran ve batmak üzere olan kulüpleri son nefeslerinde bile bir takım yöneticiler veya teknik adamlar eşliğinde yağmalamaktan geri durmuyorlar.
Eskiden bu liglerde 3 – 5 senede bir takım batardı. Şimdileri ise bir sezon içinde aynı sayıda takım gümlüyor. Ne acıdır ki Süper ligde düşen takımlar bir alt ligi transit geçiyor ve amatöre kadar hızlı bir şekilde yol alıyorlar. Örnek mi? Orduspor, Erciyesspor, Mersin, Gaziantep ve bu sezon Karabük. Bu kulüpler içinde Karabük takımı yıllar boyu bu tip kirli menajerlerden neler çekti bilmeyen yok. Son gündem ise astım hastası olan bir yabancı oyuncuyu havası en kirli şehir olan Karabük’e çeyrek milyon Euro’ya kaptırmışlar. Bu adam raporlu astım hastası ve İsveç’te bir belediye takımında bin Euro karşılığı top oynuyor. Parayı kirli kazancı boş verdim. Bu adam astım hastası bu adamın Karabük’te ne işi var! Az önce yukarda yazdım ya Yunus karaya vurmuş öldü ölecek ama bizim insanlar o hayvana kurşun yağdırıyorlar. Aynı böyle vicdansızlık para kazanma adına hasta ve raporlu olan bir sporcuyu en kirli havaya sahip bir ilin takımına transfer etmek bu sistemde kelimelerin bittiği yere gelmekle eş değer bence.
Kulüpler yayıncı kuruluşunun dövizi geçen sezon sabitlemesi nedeniyle büyük zararda. Euro 3.700 den sabitlenmiş ama şimdi aynı Euro beş bin lira olmuş. Dolayısıyla kulüplerin yayıncı kuruluşundan alacağı gelir belli ama oyunculara yapacağı döviz tutarı aynı oranda uçmuş durumda. Rizespor’da bir yıllık aradan sonra süper lige yeniden döndü. TFF ayak bastı parası olan 30 milyon liranın yarısını peşin diğer yarısını da altı eşit taksitle ödeyecek. Zaten peşin para olan 15 Milyon lira eski teknik adam Karaman ve onun döneminde transfer edilen Oğulcan Çağlayan’ın bonservisi olan ve Kayseri Metal Center’a ödenecek olan 4.769 milyon lira temlik sonucu gidecek. Ligde diğer takımlarda elle tutulur net transferler yapmış değil. Transfer bugün resmen başlıyor bizde açılışı 35’lik Ali ile yaptık bakalım kapanışı kiminle yapacağız. Rizespor takımı sıkıntı yaşamama adına en az 4 – 5 kaliteli oyuncuyu kadrosuna katması gerekiyor. Aksi takdirde burası Süper lig ve kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Bu takımın bir numaralı sorunu Kweuke. Bu oyuncuya neredeyse kulübün anahtarını vermişler, ben o dönem mutlak satılması gerekiyor dediğim zaman bütün Rize üzerimden geçmiş beni düşman ilan etmiştiler, Başbakan Kweuke diye bana tempo tutmuştular. Aradan iki sene geçti ve Kweuke o ballı sözleşmeye menajeri ile birlikte attığı imza sonrası ortada yok. İşte al sana bir kirli menajer transfer örneği daha. Ha bu menajerin kafasına silah mı dayattılar? Hayır, alan memnun, satan memnun. Tıpkı Eren, Deniz ve Koray’ın gittiği dönemde olduğu gibi. Adamın biri oyuncusuna sizi Avrupa’ya göndereceğim fiyatınız bir milyon diyor ve sakın indirim yapmayın ilavesini yapıyor, diğer yandan başkanına bu oyuncular taş çatlasın 500 bin eder daha fazla vermeyin, gitseler bile ben bunlardan daha iyisini daha ucuza alırım diyor. Oyuncu çıkıyor hocasından gazı aldıktan sonra başkanından bir milyon istiyor, başkan toptan anlamıyor, hocasından bu malın değeri 500 den fazla etmez diye raporu sonrası o oyuncuları yola koyuyor, yeni sözleşmeler imzalanmıyor. Sonuç; Rizespor küme düşüyor, kadro içinde boşalan oyuncuların yerine menajerler uçuşuyor ve Nosa’lar Jantscher’ler, Nika’lar, Edomwonyiler geliyor. Kısaca devir dayım oluyor ve birileri kısa zamanda dünyalıklarını yaparken diğerleri ise kıyaya vuran yunuslar gibi acı çekmeye devam ediyor.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın