Birine Patlayacaktık Zaten!...

Birine Patlayacaktık Zaten!...


Bu maç öncesi çifte nikah kıyan Çaykur Rizespor, Başkanlık koltuğuna içinden birisini Hasan Kartal’ı, teknik adam koltuğuna ise geçen sezon mütevazi kadrosu altında Türkiye kupasını Akhisar’a kazandıran Okan Buruk’u göreve getirmişti.

Malatya maçı dönüşü uçakta Okan hoca bana temiz sayfa açacağız demişti, sıkıntı yok, ben ve ekibim Akhisar takımına gittiğimiz zaman o takım çok daha sıkıntılı durumdaydı, haftaya oynayacağımız Fenerbahçe maçı bizim adımıza şans, bu takımla iyi işlere imza atacağız diyerek kendine ve ekibine olan güveni belirtmişti.

Fenerbahçe maçının galibiyeti aslında Malatya maçı sonrası Elazığ’dan Ankara’ya uçan uçakta alınmıştı. Okan hoca o maçı tribünden izlemiş, dönüş yolunda kafile ile birlikte aynı uçakta yer almıştı. Uçağın ilk koltuğunda oturan Okan hoca, daha yeni yeni tanıdığı oyuncularına bir dokunuşu var, Allah inandırsın o dokunuş bu maça fazlasıyla yansıdı. Uçağa binen ve yüzlerinde karamsarlık tablosu akan Rizeli futbolculara tek tek dokunan Okan hoca, hepsine moral verdi hem de tarifeli uçakta, yani yüzlerce vatandaş arasında. İşte o dokunma benim için çok önemli. İbrahim hoca ile Okan hoca arasında ki farkta bu. Bu takımın sevgiye ihtiyacı vardı. Taktik, teknik zaten haftalardır yazıyoruz. Ne diyoruz;

Bu takımda Ali Çamdalı varsa o bölgede o oynar diyoruz. Bu adamı durup dururken kesmek futbola ihanettir. Bu takımında sol bek Mehmet Uslu varsa o oynar diyoruz. Bu takım ligde puan almak istiyorsa savunmadan geçer diyorduk. Senin elinde çok iyi iki hızlı kontra topçun var biri Samu, diğeri Umar. İçerde de dışarda da çok iyi kapanacaksın, hızlı hücumla fişi çekeceksin diyorduk. Elinde ki malzeme bu, yalandan fantezi aramayacaksın diyorduk..

Ne yaptı Okan hoca. Doğru 11 ve özgüven yükledi. Fenerbahçe takımına topu bıraktı, iyi kapandık, ani kontra toplarla ilk iki golde olduğu gibi meyvesini aldık ve duran topla kornerden Samu’nun kafası ile ilk devre Fenerbahçe’yi nakavt ederek, yıldızlar topluluğu sarı lacivertli takıma yıldızları saydırdık!..

Dün akşam ki maçta benim en çok hoşuma giden maçın ikinci devresi oldu. Bundan önce öne geçtiğin maçları avucunun içinden kaçırırken, dün akşam 3 – 0 önde olduğun maçın ikinci devresinde sanki maç berabere devam ediyor gibi oynayarak, maçın dibini çok iyi bağlamayı bildiler. İkinci devre takım halinde aynı hırs, aynı mücadele .. Başta Ali Çamdalı olmak üzere orta saha da Bodrin çok iyi bastılar. İstedikleri zaman takımı hızlandırdılar, istedikleri zaman oyunun boşluklarına sığındılar. Savunmada başta kaleci Gökhan olmak üzere Saadane, Orhan ve Mehmet ilk 6 haftanın “ayıp kapama” maçında Fener karşısında ortaya koydukları yüksek mücadele ile çıkardılar, tebrikler. Okan hoca tam zamanın da yerinde oyuncu değişiklileri yaptı, ileri de Vedat adeta iki kişilik bastı, Umar ve Samu çok yoruldular ama her topu aldıkların da Fener savunmasını adeta ipe dizdiler.

Çaykur Rizespor, haftalar sonra evinde Fenerbahçe takımını net bir skor ile geçti ve haklı bir galibiyet alarak adeta lige yeniden başladı. Bu takım zaten birine patlayacaktı, o da Fenerbahçe oldu. Bir kez daha tebrikler başta taraftar olmak üzere, başkan, yönetim ve teknik kadro, futbolcular. Şimdi bu maçı unutmak gerekiyor, haftaya oynayacağımız Kayserispor takımı 4 hafta önce Fenerbahçe takımını Kadıköy’de 3 gol atarak mağlup etmişti. Aynı takım Fener galibiyeti sonrası bakıyoruz ki rehavete kapılmış ve oynadığı son 3 lig maçında ne gol atabilmiş ne de puan alabilmiş. Demem o ki bir çiçekle bahar gelmiyor. Kayserispor maçı bizim adımıza sezonun ilk kırılma maçı olacak. Milli ara öncesi Kayseri deplasmanından puan almak istiyorsak, Fenerbahçe maçını biran önce unutup, Kayserispor’a odaklanmalıyız. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın