“YA SEV YA TERK ET”..

 


Bir tarafta yıllardır iktidarın kaymağını yiyen ve bu sezon zirve yapan Başakşehir, diğer tarafta o kaymaktan kendi düşen payını alıp ta yıllar boyu Rizeli taraftarı saçma sapan transferler altında oyalayan ve ligin ilk çeyreğinde dip yapan Rizespor..

Futbolda akıl fukarası kişiler hep Rizespor’u buluyor.

Seni küme düşüren futbolcular kim? Bugün bir çoğu sahada..

Bu futbolcular iyi olsa veya yetenekli olsa idi sen 2 sezon önce bana göre şubat ayında küme düşermiydin?..

Hadi yazayım isimleri..

Kaleci Gökhan, Orhan, Saadane, Robin, Petrucci, Süleyman, Fink…

Dönelim geçen sezona , yani bir alt ligde şampiyon olduğumuz sezona..

Yukarda bu takımı küme düştüğü sezonda sahada olan isimler, geçen sezon o para bolluğu altında olsa ne olur? Olmasa ne olur? Bu takım zaten geçen sezon o maddi bolluk altında birde yan kollar açıldığında zaten şampiyon olacaktı ve oldu da..

Yani demem o ki, geçen sezon yaşanan şampiyonlukta ne kenar yönetimin bir ufak katkısı var, ne de saha içinde bir yıl önce bu takımın küme düşmesinde emeği olan oyuncuların katkısı var.

İşte futbol aklı burada devreye girecek..

Hırs yaparak bir yıl aradan sonra yeniden yükseldiğin bu lige daha önce denenmiş ve acı sonuçlar aldığın ve Rize’de heyecanını kaybeden bu tip oyuncularla süper ligde yeniden mücadele edemezsin. Aynı şekilde senin şampiyonluğuna kenardan yarım gram faydası olamayan hocandan da devam etmeyeceğin gibi…

Yani demem o ki, bu takım bu kez şubat ayı içinde değil, maalesef sezon başında yapılan Erzurum kampı öncesi bir alt lig için hazırlık etti.

Koskoca Çaykur Rizespor, ligde Kasım ayını bulduk sadece tek galibiyetin var. Sormazlar mı adama, senin ne işin var bu ligde?

Bu takımı kim kurdu? Bu takımın kadro yapılanmasını kim yaptı? Yazdık, söyledik o günlerde kötü olduk..

Şimdi bakıyorum her maç öncesi şeref tribünü girişinde “yağ tabakası” gittikçe kalınlaşıyor. O onla, bu onla, hiçbir şey yok gibi, şapur şupur yanak yanağa öpüşmeler..

Ayıptır beyler, günahtır beyler.. Haydi, Reisin size verdiği listede yer alan iş adamlarının salmalarını bir tarafa bırakıyorum, yağmur altında bin bir eziyetle çay kesen Fadime hala ile Ahmet Amcanın çay cüzdanınındın kesilen paralar kime gidiyor? Bilesiniz ki o cüzdan sahibi çay kesmekten beli kamburlaşmış, dizleri romatizmadan kudurmuş o insanlar bu takımın her sezon bu vaziyetini gördüğünde size içten ahı var beyler, ahı var….

Devam edeyim yönetim kanadıyla..

Son derece kritik bir maç öncesi Başkan Hasan Kartal, maç öncesi yani günü birlik Rize’ye geliyor ve maç sonu apar topar dönüyor.

Eski başkan, yeni yönetim kurulu üyesi Hasan Kemal Yardımcı, maç öncesi kale balıkta yöneticileri ile yemekte buluşuyor.

İki Başkan tek kelime yapmıyor, bu takım nereye gidiyor? Neler yapmalıyız? Ödemeler konusunda futbolcuları rahatlatacak ne yapabiliriz? …

Rizespor yönetimini hiç bu kadar aciz görmemiştim. Kongre erteleniyor, tek kelime yok!..

Güzel ülkemin güzle bir sözü var..

“YA SEV YA TERK ET”..

Saha içine dönmeden önce Okan hocadan bahsedeyim.

Kritik maç öncesi takımın kampta, sen ne yaptın Okan Hoca?

Gittin, eski takımın olan Başakşehir takımını otelde ziyaret ettin. Bu bence etik değil. Rizespor, İstanbul’da Başakşehir maçı öncesi kampta olsa, Abdullah Avcı, maç akşamı memleketinin takımı olan Rizespor’u gelip, ziyaret edermiydi?..

Tabi, Okan hocayı üç hafta alamayan Rizespor yönetimi, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın bir telefonu ile Rizespor’ a geliyorsa bu işler son derece normaldir..!

Yeşil – cimlerin üzerine dönecek olursam, yazacak fazla bir şey yok..

İlk devre lider Başakşehir bizi tarttı, ikinci devre biri duran toptan diğer akan oyundan iki gol buldular. Son 10 dakika içinde Vedat ile umutlansak ta, maalesef ligin kapıcı dairesine oturan ile ligin teras katına oturanın arasında ki kalite ve zenginlik farkı ortaya çıktı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Mustafa

     11 Kasım 2018 13:26
         

    Selim kardeşim doğru söze ne demeli hasan kemal abimize geçmişteki başkanlığı iyi bir rizeli olması dolayısıyla çok güvenmiştim ama olmadı geçen yılkı şampiyonluktan sonra bu ibrahim hocayla olmaz dedim ahde vefa dedi bir şans verelim dedi geldiğimiz durum ortada moraller çok bozuk uykular kaçık şaşırmış durumdayım isyanlardayım rize böyle olmamalı

Yorum Yapın