SUÇA ORTAKLIK!...

 


Bu takım geçen sezon “bağıra bağıra” ben şampiyon olacağım dedi ve oldu. Ne acıdır ki aynı takım bu sezon “bağıra bağıra” ben bu ligden gidiciyim diyor ve gidiyor!..

Büyük umut ve beklentiler altına girilen sezonda yeşil – mavili ekip hem saha içinde hemde saha dışında çok şeyleri yanlış yaptı. Bu takımda teknik adamlar değişiyor, futbolcular değişiyor, yetmiyor Başkan da değişiyor fakat Rizespor taraftarı her sezon saç baş yolduran futbol vizyonsuzluğu değişmiyor.

Bu ligde alt ligden süper lige çıkan üç takımında en az ikisi çıktıkları sezon ya küme düşer ya da çok zor bir sezon geçirirler. Sen, ders alarak geri döndüğün lige öyle bir transfer politikası izledin ki Rizespor taraftarlarının tek kelime ile hayallerini çaldın, en kötüsü geleceğini karartın..

24 saat dükkânın kapısını bekleyenler şimdileri neredeler?

Transfer izleme komitesine teşekkür edenler, Mayısta transfere başlayıp, 9 gelsun mi? Diyerek, Eylülde 10 ve 9 numarasını alanlar sahi, şimdileri neredeler?

İki ay Portekizli Ruben Riberıo yalanı ile Rizeliyi oyalayanlar, bileti alındı, uçağı hazır diyeneler şimdileri neredeler? Onları bilemem ama Portekizli Riberıo şimdileri Arap liginde top koşturmaya! çalıştığını biliyorum..

Demek ki neymiş.. Bunların hepsi “ Köpük” muş…

Rakip Ankaragücü takımı geçen sezon bin bir yokluk altında bizimle birlikte süper lige çıkmış. Transfer tahtası kapalı olan Başkent temsilcinin takımının Başkanı Mehmet Yiğiner, ;” gerekirse minibüslerimin plakalarını satarım” diyerek transferlerini bir bir yapıyor. Ankara esnaf oda başkanı dediğini yapıyor ve transferin bitimine sayılı saatler kala birkaç plaka satarak transfer tahtasını açıyor. Bunu yazmamda ki sebep, bir tarafta yokluk içinde sağlam transfer yapan bir takım, diğer yanda bizimkiler keş para ile transferi eline yüzüne bulaştıran, yetmiyor, elinde bulunan Recep, Özgür ve Oğulcan gibi oyuncuları bedava gönderen bir takım kıyaslanması için..

Transferden devam edeyim..

Kaleci Gökhan’a alternatif olacak isim aranıyor.. Dün bize karşı oynayan birde penaltı kurtaran Altay, Rizespor’a öneriliyor. Bizimkiler her zaman ki gibi “ burun kıvırıyorlar” olmaz diyorlar ve ecnebi bir yedek kaleci transfer ediliyor, kulübeye otursun diye!.. Bu kaleciyi bir kenara yazın, ileride milli takım kalesini koruyacak benden demesi… Bu fikrimi transferi gündeme gelen kaleci Altay için o dönem bir yöneticiye de söylemiştim, yanılmadım, yanılmamda…

Şimdi inelim sahaya..

Okan hoca, geldiği günden buyana sadece ilk maçta Fenerbahçe karşısında 12 dakika içinde bulduğu 3 gol ile takımına üç puan kazandırmıştı. Rizespor futbol takımı Fenerbahçe takımına tarihi boyunca 12 dakikada üç gol bir daha atar mı? Çok zor..

Sakatlıklar, cezalar, fikstür zorluğu derken Okan hoca son iki hafta dişine göre iki rakip ile karşı karşıya geldi ama nafile.. MKE Ankaragücü maçı öncesi bir şeylerin değişmesi adına arayış içinde olan genç hoca bana göre ilk 11’de büyük bir sürprize imza atarak normalde bizden sonra Bağkur emekli maaşı bağlanması lazım olan Ukraynalı santraforu sahaya sürdü. Galdkyy’nin sahada olması Vedat’ı da bozdu, ilk devre korkak, tedirgin, savunması her zaman ki kırılgan olan Rizespor, bu devre çok geçmeden 38’lik Sedat’ın şişirme topu ile savunmanın kâğıt helva yumuşaklığı altında El Kebir in tilki kurnazlığı dokunuşu ile golü kalesinde gördü..

İkinci 45’in başında ilk devre yorgunluk belirtileri altında! Sahada kalan Gladkyy’i oyundan alan Okan hoca bu devre başta Umar olmak üzere orta sahada İtalyan Petrucci ile sağlam bir o kadar baskın bir futbol ortaya koydu ama maalesef atak sonlandırmada başta rakip kaleci Altay olmak üzere beceriksizlik ve şansızlık altında bir maç izledik. 66’da Umar’ın taklaları ile sona eren beraberlik golü sonrası yüklendik, yetmedi birde penaltı atışı kazandık ama yine devreye genç kaleci Altay girdi. Bana kalırsa çok kötü bir penaltı kullandı Boldrin, ondan daha kötüsü önüne düşün topa arkadan gelen sarı lacivertli oyuncu müdahale ederek dışarı atması… İşte yıllardır neden bu takıma pasları ile çalımları ile şutları ile en önemlisi beyni ile kaliteli bir 10 numara istiyoruz sorusunun cevabı burada yatıyor. Sen transferin son gününde Kayseri’nin yarım sezon kullanıp, beğenmediği bir 10 numarayı alırsan o da sana çok rahat alacağın iki puanı böyle ucuz bir şekilde aldırmaz.

İlk devrenin bitimine sayılı haftalar kala maalesef bizim adımıza “balayı dönemi” erkenden bitti ve gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi. Çaykur Rizespor Başkanı Sayın Hasan Kartal, Başkan vekilliği döneminden beri gelen bu borcun nasıl yükseldiğini, kimlere kuruşunu kadar ne gittiğini kamuoyu adına çıkıp tek tek söylemeli. Aksi takdirde suça ortaklık eder..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın