ELDE VAR AYTEN…

 

Bir tarafta baba ocağının takımı Rizespor.. Diğer yanda doğup, büyüdüğü semt Kasımpaşa..


Dünya lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül verdiği 3 takımdan ikisinin maçında iki kardeş maç sonu bir birlerini kırmayarak puanları paylaşıverdi…

Futbolda üç sonuç var. Bunlar normal şeyler..

Normal olmayan abartısız maddi güçle yüklenen ve bizimde onursal Başkanımız Mehmet Cengiz ve bir çok Rizeli iş adamlarının yönetiminde olduğu Kasımpaşa’nın kadro kalitesi..

Burada sorulması gereken tek şey, Rizespor A.Ş yönetiminin beş yıldır neden varlık içinde yoksulluk çektiği..

Soruyorum?

Sende Kasımpaşa gibi siyasi güç arkanda var mı? Var…

Sen, Kasımpaşa’dan fazla iş dünyasından desteğini alabilirmisin ?

Elbette alırsın, yani burada istersen en azından stadına bir isim sponsoru rahatlıkla bulabilirsin veya bir iki isme rica etsen sana A kalite oyuncu alırlar, almayada hazır olan bir çok üst düzey iş adamları var, Başbakanımızın ağzına bakıyorlar..

Sen yeter ki iste…

Ama yanaştırmıyorsun yanına kimseyi..

Hatta içindekileri elekliyorsun, tam bir aile şirketi yapıyorsun, kabuğuna çekiliyorsun..

Devam edelim..

Sende, Kasımpaşa taraftarı gibi bir avuç seyirci mi var?

Asla, sen bir şehir takımısın. Çok iyi bir kadro kur bak o stat her maç dolar, yetmedi deplasmana 50 otobüs taraftarın arkanda olur..

Devam edeyim..Sende, Kasımpaşa semtinde bulunan külhanbeyler var mı?

Fazlası var o yönden. Hele içerde bir isim var ki; omuzu hafif düşük, eli altın kaplamalı tesbi çeken. Memleketinin takımına bir az yanlış yapılsın, oradan bile hesabını görür..

Bu konuda söylenecek çok şey var, kafanızı fazla şişirmeden bir çift daha söz yazayım, sahaya ineyim ..

Ç.Rizespor kulüp Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri..

Bu cümleyi iyi okuyun ve idrak edin..

Bu takımı süper lige siz çıkarmadınız. Bu takımı Mustafa Denizli sizinde ilk gün söylediğiniz gibi ana sponsorlar eşliğinde getirilerek süper lige çıktı.

Ama , sezon sonu bu takım bir alt lige düşerse Rizespor tarihine şöyle isminiz kazınacak..

“Çıkarmadılar ama, küme düşürdüler”…..

Kasımpaşa maçının taktik, teknik analizi kısaca şudur..

Rıza hoca, önceki maçlarda bolca yaptığı hataya düşmedi..

İlk devrenin sonu geldi, kafa dank etti.. Senin etin, budun belli. Oyunu asla hızlandırmayacaksın.

Bu lig tecrübe ister. Profesyonelliğin tüm O… sergileyeceksin. Bak Antalya takımı geldi buraya yerden kalkmadı, buldu son dakika golleri kaptı gitti üç puanı..

Hele ki senin kadro olarak gücün yoksa, Kasımpaşa maçında olduğu gibi önce; Kora kor mücadele edeceksin, sonra bol bol itiraz edeceksin, birinci bölgede oluşan duran topları kalecin Serkan oyuna sokacak, oyunu yavaşlatacak, soğutacak. Buldun mu atacaksın, asla defansta gram hata yapmayacaksın. Yani sizin anlayacağınız Rizespor takımı ilk beş hafta nasıl basıyorsa, nasıl koşuyorsa, her hafta onu yapması gerekirdi.

Bu maçta Rıza hoca tekrar fabrika ayarlarına geri dönerek takımı öyle mücadele etti, keşke haftalar önce ofansif oynayacağız, oyunu forsa edeceğiz diyerek haftaları çürütmeseydi.

Maçta o oynadı, bu oynamadı, penaltıyı o atsa kesin goldü, bunlar yazılır, söylenilir, doğal şeyler.

En başta yazdım. İki takım Başbakanın gönül bağı bulunan takımlar. Dolayısıyla maçın hakemi “Höşmerim” bölgesinden olan İlker Meral bunun bilincinde baktı bunlar son dakika kaza kurşunu ile biri birini vuracak, kardeşlerden bir taraf yere yıkılacak son saniyede korner bile attırmadı bize çaldı düdüğü ve sonrada ;” Durun siz ne yapıyorsunuz, siz aslında kardeşsiniz” diyerek maçı beraberliğe bir güzel bağladı. Ha bu arada iki takımın hocası da oyuncu değişikliklerini son dakikaya bırakarak hakemin höşmerim tatlısın üstüne kaymak oldular bunu da ilave edeyim.

Hülasa kelam, kazanama sayısı ligde 11 haftayı buldu. Yani sizin anlayacağınız “ Diz boyunu geçti, bu takım artık boy bile veremiyor”

Hele ki şu Kasımpaşa takımını böyle yakalamışsın “ Silkelesen düşecek” hesabı, onuda beceremedik..

Eeee artık ben ne deyim.. En iyisi son günlerin moda şiiri olan Ümit Yaşar Oğuzcan’ın bir şiiri var, “yedi kere yedi elde var Ayten... Beş kere beş 25 elde var Ayten”…

Bu kadar laf söyledikten sonra kim hangi tarafından anlayacaksa anlasın, yeter ki doğru yerinden anlasın ve bu takımı devre arası tecrübeli ve kaliteli oyuncular alınsın. Sonra ne mi olur?...

Yazdık onuda orta satırlarda.. Bu takımı düşüren yönetim olarak tarihe geçersiniz sayın Kalkavan ve yönetimi…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın