ŞEFİN SALATASI VE SELMAN'IN RÜYASI!..

 

Bir yanda ligde kalabilmesi "pamuk ipliğine" bağlı olan Balıkesir takımı, diğer yanda kadro kalitesini bu sezon lige bir türlü yansıtamayan ve iki maç üst üste maç kazanamayan Ç.Rizespor…

Ev sahibi takım bu sahada, bu rüzgârlı havada oynamaya alışık. Alışık olmadığımız geçen hafta göklere çıkardığımız Eren, maçın hemen başında taç çizgisinin yanında basit top kaybı, onun devamında Koray Altınay’ın Boşnak Milli oyuncu Zec’i unutması ve gol….

Bir takım bu kadar ucuz ve basit gol yememeli. Nerede oyun konsantreniz? Aklınız hala Eskişehir maçında mı ? Yoksa yönetim özel uçak tutmadı, hava, kara, deniz yolu sizi yol yorgunumu yaptı, ne!

Erken yenilen gol, ev sahibi takımı havaya sokarken, biz ilk devre deyim yerinde ise “diz çöktük”. Bireysel olarak tek tek değerlendirmeyeceğim. İlk 45’de bizim adımıza ne yaptığını bilen, sorumluluk alan, gerçek kimliğinin çeyreğini bile ortaya koyan bir oyuncu maalesef yoktu. Tamam sahanın zemini kötü ama, sizin de bu kadar kötü bir ilk devre oynama lüksünüz yok be güzel kardeşim.

Geçen hafta evinde güzel futbol ve farklı bir skorla kazanan takımın şefi Hikmet Hoca, maça güzel bir salata sunarak başladı ama, malesef o şefin salatasında ilk devre "limon" eksikti, diyerek ilk 45'i çöpe dökmek zorunda kaldık, ikinci devreyi beklemeye koyulduk..

İkinci devre sahanın en kötüsü Laferty’iyi hocası duşta meşhur Balıkesir sabunu ile baş başa bıraktı, Kwuke’yi sahaya sürdüğünde “tamam bu iş buradan döner” dedim. Ayağa indirsinler meşin yuvarlağı, defans biraz daha konsantre ve sertleşsin, Kıvanç ve Ludo oyuna ağırlığını koysun derken, bu kez ikinci devrenin hemen başında korner ’den Hırvat stoper Kulusic “kafasını değil, ayağını koydu!”.. 2-0

Dernekte Mustafa Başkan ile maçı izliyoruz. Maç sabahı Selman tutturdu;” abi dün akşam rüyamda gördüm, maç 2-2 bitiyor. 2-0 onlar öne geçecek, ikinci devre biz iki gol atacağız”

Maç 2-0, durum kötü, tek tutunacağımız dal Selman’ın rüyası.. Adamın babası emekli imam, rüyayı gören oğlu Selman beş vakit abdestle gezer, nefesi Necati hoca kadar kuvvetli değilse de, rüyası inşallah çıkar demeye başladık..

İkinci devre bizim adımıza sahada doğruları yapmaya başladık, karşılaşma "tek taraflı işleyen trafiğe" döndü. İnsiyatif alan, kaçak güreşmeyen, yardımlaşan, ayağa pas yapan, yan ortalarda Kwekue’ye top indiren, doğru oyuncu değişikliği derken, dakikalar bizim adımıza bir bir değil de, beşer beşer geçiyor, beklenen gol ise bir türlü gelmiyor.

En son süper ligde Sivasspor forması ile Fenerbahçe’ye üç yıl önce gol atan Kıvanç, son çeyrekte bizim adımıza kıvılcımı o ufak boyu ile nefis yükseldi, uçtu, top ağlarda… İşte beklediğimiz gol, beklemediğim ayakla değil de, kafayla geliyor, buna da razıyız diyoruz.

Kendi kendimi yemeye devam ediyorum. “ Ulan niye gitmedin bu maça, gitsen ayağın kuvvetli idi, bu maç böyle bitmezdi" derken, Eren’in soldan bindirmeleri, sağdan Sercan ve Tevfik, ortadan Obri “top, tüfek” yüklendikçe, yüklendik. İlk devre “diz çöken, sırt üstü yatan takım, ikinci devre dim dik ayakta” ve en önemlisi ne yapmasını bilerek oynuyor. Eksik olan son paslar ve final vuruşları.

Maçta beklenilen performansın altında bir görüntü veren Obri, 84’de soldan mektubu “iadeli taahhütlü” yazdı, altı pastan o mektubu okuyan Kamerunlu oldu ve “oh be nihayet” hep beraber dedik. Balıkesir takımı son dakikalarda “can havli” ile birkaç kez daha yükledi ama bu sefer bizim kaleci ve defans; “papaz pilavı her zaman yemez” o tren sizin adınıza kaçtı, bizim adımıza ise son vagonda Obri, soldan girdi, berbat vurdu adeta penaltıyı taca atmayı başardı ve maçta Selman’ın rüyasında gördüğü gibi 2-2 bitiverdi…

Bu lig böyle, lig sonuncusuna içerde, dışarda diş geçiremedik. Rakipler bu beraberliğe ellerini okşayarak kutlarken, biz ise sezon sonuna kadar sıkıntı çekmeye devam edeceğiz.

Kaybedilen iki puan mı, yoksa 2-0’dan sonra kazanılan bir puana mı sevinelim ne diyelim..

En iyisi;” Balıkesir – Bandırma.. Atmaca, aldırma” diyelim…

Diğer yandan ise telefon çaldı ve beklenen sesten ;” Abi, ben sana ne demiştim!”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 4 0
    {usertitle}

    hasan

     8 Mart 2015 12:44
         

    ÜSTAT MÜTHİŞ YAZIYORSUN KENDİNİ BİZE SİGARA GİBİ BAĞIMLI YAPIYORSUN..

Yorum Yapın