Çığlık Çığlığa Bir Puan‏

 

Bir tarafta Başkanının yatacak yerini bile hazırlayan ve bitime üç hafta kala Şampiyonluk turu atmaya niyetlenen Fenerbahçe, diğer yanda Tütüneker’le deplasman maçlarında dolu dizgin giden ve alt taraftan göbek bağını kısmen kesen Ç.Rizespor..

Kadıköy’de oynanan maç için öncelikle şunu yazayım. Ev sahibi sarı-lacivertli takım bize karşı “Konsantrasyon” kaybının üst seviyeye vurduğu bir maç oynadı. Neticede dün akşam maç başlamadan şampiyon olmuştular bile.

Bize dönecek olursam, geçen haftanın açık ara yıldızı olan Lualua önderliğinde Şükrü Saracoğlu’nda ilk devre neredeyse hücumda hiç yoktuk.  Maç kaleci Serkan ve Ç.Rizespor’lu defans oyuncuları ile Fenerbahçe takımı arasında oynandı. Rakip takım bizim ceza sahası içinde "pozisyon denizinde yüzdü, biz ise çaresiz boşa kürek" çektik. Özellikle kanatta yer alan Ümit, Deniz ve mobil oynayan Lualua sarı – Lacivertli oyuncular arasında eriyip gittiler.

Kocalarının gelmediği maçta Fenerli kadın taraftarlar “Fırsat, bu fırsat” diyerek o stadı doldurmuş. Aman Allah’ım dün ben sanki cennette gitmiş her tarafım huri kaynıyor. Bu nasıl bir sevgi, sadakat. Hemen hemen her pozisyonda “Çığlık, çığlığa” bağrışmalar. Kulak zarım patladı desem benden doktor raporu istemeyin, çektiğimi ben bilirim..

Atmaca, klasik bir deplasman maçının ilk devresini kötü futbolla ve sadece mücadele gücü altında gol yemeden kapattı. Tabi bunun birde ikinci devresi var. Biz bunu çokça gördük ve beklemeye koyulduk. Ümit’in yerine oyuna giren Eren Albayrak, sol kanadı canlandırırken, sağ kanatta ise Orhan Ovacıklı, Fener’in milli sol beki Caner’i paçavra etti, yetmedi onun yardımına gelen Musa Sow’a da yaptığı bindirmelerle “Show” yaptı, o da yetmedi onu sahada izlerken kendi kendime ;” Acaba? Orhan, hemen yan tarafta yer alan F.B’li kadın taraftarların kademesine girer mi” dedim.

Lualua’nın hafiften sazı eline aldığı dakikalarda biraz şanslı, biraz da becerikli olsak abartmayayım F.Bahçe takımına kendi evinde  “düğün gününde takılarını takar”, üç puanla dönerdik. Özellikle Deniz, Orhan ve Ousman Vıera’nın kafa vuruşu çok netti.

Özetlersek, bu sezon İstanbul’da üç büyüklere boyun eğmedik ve hepsinden birer puan evlerinde koparmayı başardık. İkinci devre modern futbolun gerektiği ne varsa, onu Kadıköy’de ojeli "sosyetenin" bakışları altında yaptık, fakat golümüz eksik kaldı. Tabi burada sağlam bir Kwekue dün akşam sahada olsa Fener takımı bu sezon sahasında ilk yenilgisini tadardı..

Şampiyon Fenerbahçe’yi tebrik ediyor, Ç.Rizespor adına başta Uğur Tütüneker ve öğrencilerini alınan bir puan ve sahada gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın