Kötü Haftanın Kârı

 

Kötü Haftanın Kârı


Haftalardır lig bize çalıştı desek yalan olmaz..

Sivas maçından 24 saat önce bizide yakından ilgilendiren maçlar sonrası çıkan sonuçlar bizi strese soktu. Özellikle Antalya’da Elazığspor’un galibiyeti keyifleri ister istemez kaçırdı.

Devir hesap, kitap devri.  Uğur hocanın geldiği günden beri aklında 40 puan var. Gövdeyi oraya atarsam tamamdır diyor.

Ülkemizin futbolunda klasik düzen 4-2-1-3 bir çok hocanın vazgeçilmezi. Bu bağlamda iki defansif orta saha oyuncusu kilit rol oynuyor. Bizde Kıvanç ve Kağan.. Malum Kağan’ın yokluğunda hoca fırsat bu fırsat diyerek Sivasspor karşısında Ludovic’i o bölgeye kaydırmış, bir anlamda maç öncesi cesur bir kadro sahaya sürerek beş geri dönmezle risk aldı.

Karşında bu sezon kadro kalitesi ile bulunduğu yeri hak eden bir Sivasspor var..

Normalde bizim takım ilk devrelerde vasat, ikinci devrede iyi görüntü veren bir ekip.

Bu maçta tam tersi oldu. İlk devre Rizespor ne istediğini bilen, basan, koşan, pozisyon bulan bir takım görüntüsü altında enerjiyi gol atmadan tamamlayınca filmin sonu yavaş yavaş belli olmuştu.

Burada bir parantez açalım. Atmacanın en büyük silahı Lualua. Bunda hem fikiriz..

Gel gör ki Carlos, işine iyi çalışmış. Lualau’nın her topla buluşmasına dikkat edin en az 3-4 Sivas’lı oyuncu etrafını kapattı.

Aslında Lualua aynı enerji ve tempoyla oynadı. Sorun Sivas takımının bu oyuncuya vurduğu birden fazla kelepçe sayısında. Lua’nın bir anlık boşluklarda attığı diegonal pasların dilinden anlayan fundamentalı yüksek birkaç oyuncu bizde olsa fişi ilk devre  çoktan çekerdik, olmadı..

Maçın ikinci devresinde konuk Sivasspor bu kez sahada üstün olan takımdı. Özellikle Kwekue’nin durgun ve isteksiz bir görüntü vermesi, kanatlarda delicilik görevini üslenen Tevfik ve Deniz’den istenilen tat alınmaması, orta göbek tek başına Kıvanç’a ihale edilmesi, Ludovic’in maç boyunca saman alevi gibi yanıp, sönmesi derken, kalecimiz Serkan en 2-3 net gol fırsatına set oluyor, maç böyle biter, son iki hafta içinde  “Bu Pilav daha çok su kaldırır” hesabının, kitabını ben yaparken, bir de baktım sağdan Burhan kavisli bir orta, bizim ceza sahası zincirleme hatalar son dokunan sezon başı Çalımbay’ın çok istediği ve alamadığı Hakan tabelayı konuk takım lehine değiştiriyor, bizim de başımızdan aşağıya bir bardak soğuk su dökülüyordu.

Yan taraftan tabela kalktı. +4 dakika.. Bana göre sahanın en iyilerinden ve bir çok pozisyonda girdiği ters ve yerinde kademelerle bazıları tarafından defansı iyi beceremiyor “yaftası” alan Iraklı Ali Adnan, o kişilere sezon boyunca inceden bir gönderme daha yaparak ;” Al işte daha ne yapayım. Hem defans, hem hücum”. Iraklı, soldan girdi, kafayı kaldırdı, kadife bir orta yaparak stoperi Godfrye’nin kafasına meşin yuvarlağı bıraktı. Nijeryalı Milli oyuncu bu sezon iki kez kendi kalesine bir kez de rakip kaleye bundan önce gol atmıştı. Eşitlik iyidir diyerek; Allah ne verdiyse yükseldi, ipeksi bir dokunuşla eski Ofspor kalecisi Nihat’ın da hatası ile takımına can verdi.

Bu bir puan var ya, bu bir puan. Bu sezonun en anlamlı puanı olacak bence. Haftaya Kasımpaşa maçı kötü haftanın kârı olarak kazandığım son dakika golü ile başka bir anlam ifade ediyor. Bakarsınız Elazığ’tan gelecek olan Beşiktaş galibiyet haberi , işte Godfrye’nin altın kafasından çıkan o golle “Bu pilava bu kadar su yeter” usta, ocağın altını kapa, paşam böyle istedi emriyle servise sunulacaktır..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın