İPLER KOPTU!

İPLER KOPTU!

 

Erciyesspor maçı sonrası fark sekiz olmuş, baraj istatiksel verilere bakıldığında 35 olur olmaz, bizimkiler havaya girmiş 9 haftada elimi kolumu sallasam, havada karada ben 7 puan alırım modundalar…

Son üç maç Ç.Rizespor tekrar fabrika ayarlarına geri dönmüş. Kötü ötesi futbol oynuyorlar. Takım savunması berbat, rakipler bizimkileri süzgeç ettiler, bu periyotta 11 gol yerken bir o kadarda pozisyon verdiler. Orta sahada görev yapan üç isim Kıvanç, Ludovic ve Obraniak sıcak Derepazarı pidesinin içine bastırılmış tereyağı gibi “yumuşacık!” Üçünü topla bir gram sertlik yok o bölgede. Hepsi ayrı telden çalıyor, özellikle çıkarken kaptırılan toplar şip şak kalemize gol pozisyonu oluyor. Obri’nin ayakları sahada aklı kalbinde, sorumluluk hiç almıyor. Ludovic ise son haftalarda dilsizlerin, sağırlara fıkra anlatması gibi bir şeyler yapıyor! Ne oynadığı belli değil. Bir diğer isim Kıvanç’ta okul bahçesine teneffüse çıkmış öğrenci gibi dolanıp duruyor, biri bana bulaşsın da bir güzel kıstırayım hesabı içinde.. Kanatları yazmama gerek yok, Rizespor en son kanat atağı yaptığı yıllar Metin Bak, Turgut zamanında kalmıştı. O yıllar ise 80’lerde kaldı!..

Son üç maç yenilen 11 gol yarısı çıkarken kaybedilen toplar, bu ne demek? Senin fiziksel durumun berbat demek, düşüş var..

Bir yerde ipler kopmuş. Hal bu ki üç hafta önce ipleri eline alan bir terzi vardı, ne oldu, sorun nerde? Nerede o savaşçı takım, nerde hocanın oyun kurgusu? Her maç torbadan bir futbolcu 11 başlıyor. Bu maçta da Engin’i sahaya sürdü Hikmet hoca. Lafım yok, olabilir. Genç futbolcu haftalardır forma bekliyor, patlama yapar hesabı.

Peki, maçın 1. Dakikasından itibaren kenardan, Engin, Engin, Engin diye sadece genç oyuncunun üzerine yaptığın baskı? Nasıl olacak hocam? O topçu her ayağına gelen topta kulakları, gözleri sende nasıl gösterecek kendini. Psikolojisini varın siz tahmin edin, ondan sonra sizi gören taraftarda Engin dışarı lafları… Madem şans verdin, rahat bırak, oynasın, baktın memnun değilsin alırsın dışarı, ama öyle her dakika kenardan üzerine baskı kurarsan olmaz hocam. Birde gücün sadece ona mı yetti, diğerleride tel tel döküldü, neden onlara tek kelime bağıramadın! Haftalardır dökülen bir kalecin var, sağ bekin koridor olmuş, sol bekini Fatih Terim harcamış. Geçen sezon Koray’da olduğu gibi çağırdı cıvatadan Milli takıma, ondan sonra yoklar..

Adam gibi yüreği ile oynayan tek oyuncu Kwekue. Ne yapsın Kamerunlu? Bir takımda orta saha yok, kanat bindirmeleri ve orta sıfır, gel gör attığı gol ligde dokuz. Tersini düşünün bu adamı besleyen bir takım düşünün, bakın kaç gol atar Kwekue.

Kız gibi mücadele eden bir takım. Kritik maçta o kadar rahatlar ki; son dakika hakemi aldatmaya yönelik hareket dışında tek bir sarı kartın yok. Lig sonuncusu Balıkesir takımı bile Kasımpaşa takımına çuvalla gol atmış, sen bir kişi eksik takımdan bile 3. Golü kalende görüyorsun, yakıştı mı size!

Ligde tüm hocalar maç sonu Rizespor için şunu diyor; Kwekue’ye atılan uzun toplar….

Bu kadar basit.. Seni çözmeleri bu kadar basit..

Tıfıl teknik direktör Önder hoca bile seni çözdü. Ne yaptı? Hop… iki stoperin arasın ön libero Alpaslan’ı monte etti. Üç kişi ile Kwkeue’yi durdurdu. Gerisi kolay zaten, adamların stoper Donk bile ilk golüm hazırlanışında neler yaptı, neler.. Scarione ve Babel’i yazmama gerek yok. Kaliteli ayaklar hırs ve disiplinle buluştuğu anda Kasımpaşa takımı her takımı yener.

Döneyim bize ve bitireyim..

Alt tarafta yer alan takımların puan farkı kimseyi rahatlatmasın. Bu lig şaka kaldırmaz, eyvah para etmez.. Ben neler gördüm.. Hoca ve yönetim biran önce kopan ipleri tekrar ellerine alsın. Son üç hafta Rizespor hocası ile kırık not aldı. Bu takım ligin son düzlüğünde tekrar ayağa kalkacaksa bu işi başta hoca ve futbolcular yapacak. Ama öyle, işler iyi gittiğinde; ben yaptım, bu takım böyleydi, böyle oldu laflarından çok, işler kötü gittiğinde; ufak, basit, ucuz mazeretlerin arkasına sığınmadan sorumluluk almak şart. Son düzlükte ligde kalmak istiyorsak artık Hatice’ye bakmamız gerekiyor. Gelinen noktada bizim adımıza son üç hafta Hatice’de de, neticede de sınıfta kaldı! Biran önce toparlanın, Karabük’te bir sezonun karşılığını aklınızı başına alarak, alın!...


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    akif kaptan

     15 Mayıs 2015 23:46
         

    komutan kalemine sağlık 80 li yılları hatırlatman iyi oldu ama şimdi ders alıcanak ne zaman var nede hoca harç bitti yapı paydos gözüyle bakıyorum ben.tşkkr.

Yorum Yapın