“klas” da var “kalas” da !..

 

Başahşehir Fatih Terim Stadyumu tam bir “butik” otel havasında…

Beşiktaş’ta maç öncesi Rizespor’dan çekindiği için bu karşılaşmayı Olimpiyat’tan buraya aldırdı. Sebebi belli, nasıl ki butik otel doğayla iç içe sıcak bir ortam sağlıyor, bu statta Olimpiyatın tam tersi taraftara bir adım mesafede seyirci baskısını rakip takımın ensesinde olan tam bir butik otel konforunda bir stat..

Bizimkiler butik otelde maça başlar başlamaz ilk 20 dakika otele gelen zengin çapkınlar misali hücumda “hovardalığın” peşine düştüler. Beşiktaş maçının ilk çeyreğinde Deniz’in indirdiği Kweuke’nin dokunup ağlara gönderdiği mis gibi golü yan tarafta görev yapan kat hizmetlisi iptal ediyor, hemen sonrasında yine Deniz’in Alman sarışın futbolcu Beck’in üzerinden vurduğu kafa direkten patlıyordu.

Butik otelde maça çıkan Karadeniz temsilcisi ilk devre hem oynamak istedi, hemde defans bölgesinde rakibin klas ayaklarını oynatmak istemeyerek fizik gücü altında kara kartalı iyi durdurdu.

Beşiktaş bu devre sadece uzaktan Sosa’nın çektiği şutla yetindi. Bizim orta sahada Makiadi dışında ayağa top yapan, Kweuke’ye pas indirecek bir isim olsa bu maçın hikayesi ilk devre bizim adımıza çok daha farklı olurdu. Aslında bu maç tam Makiadi & Ludovic ikilisinin maçı olurdu. Neden Fransız oyuncu kadroda yok bunu da Hikmet hocaya sormak lazım?

İlk 45’de tüm enerjisini boşa harcayan yeşil-mavili takım ikinci devre rakibin kaliteli ayak takviyesi ile sahasında yaslandı durdu. Geçen hafta Bursa maçında savunma durdu, ofsayt diye.. Bu maçta aynısını yaptı bizimkiler. Faul var diye herkes bir birine bıraktı, son dokunan Koray meşin yuvarlağı Q17’nin önüne bıraktığında Portekizli fişi iğne deliğinden geçirip çekiyordu.. Yazık valla bu kadar ucuz bu kadar basit bir gol peş peşe iki haftada yemek insana dokunuyor, açıkçası…

Bizim takımda “klas” da var “kalas” da var.. Özellikle orta sahada bir klas adam bulamadık. Aslında sezon başı 10 numara diye alınan Gürcü oyuncu bu işi görürde, o da çay sezonu çay makaslamaktan yorgun düştü belli!..

Hikmet hoca bu maçta oldukça formsuzdu.. Oyunu iyi okuyamadı ve meslektaşı Şenol hocaya özellikle sahaya sürdüğü son iki oyuncu ile büyük arka çıktı! Beşiktaş gibi fizik gücü çok yüksek, bir o kadar kaliteli ayakların olduğu birde  1-0 geriye düştüğün maçta iki “ali nazik” oyuncuyu sahaya kurtarıcı diye sürmek hayal ürünü...

Rizespor, Kasımpaşa maçı ile düşüşe geçti. Siz bakmayın o maçta bir puan ile döndüğümüze. İlk beş hafta alınan puanlar için ben bu köşeden hormonlu diye yazmıştım. Bazı oyuncularda başta Kweuke’ye yük fazla biniyor. Bir çoğu ise ıkına-sıkına futbol oynamaya dolayısıyla sırıtmaya devam ediyor. Devre arasına kadar ileride sıkıntı yaşamama adına toplayabildiğimiz kadar puan almamız gerekiyor. Aksi takdirde yine acaba? Soruları altında ikinci devre sıkıntılı bir sezon daha yaşarız. Eksiklerin başında orta saha geliyor. Gönderilecekler ise yedek kulübesinde “pas tutan” ve kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmeyen “kalas” lar var!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın