Çorbacı Şakir!..

 

Çorbacı Şakir!..

İçerde oynadığımız ve farklı kazanılan Antalya maçından sonra ayaklar yerden kesildi ve özellikle son üç hafta alınan kötü sonuçlarla dip yaptık.

Bir futbol takımı elbette mağlup olacak bu futbolun doğasında olan şey ama, dün akşam Ç.Rizespor özellikle ilk devre ortaya koyduğu kişiliksiz futbol bize hiç yakışmadı..

Kendi sıkletinde olan Akhisar takımı her sezon iyi yabancı seçimini yapan bir ekip. Ortaya koyduğu futbol “ekonomik” sınıf. Adamalar bu ligde attıkları gollerin yüzde doksanı duran toptan. Sen ne yaptın? Hele yediğin bir ikinci gol var ki! Evlere şenlik…

Hikmet hocanın sahaya sürdüğü on birde ne tertip var ne düzen. Generalin kenarda eski keyfi, neşesi yok. Askerler ise sabah iştiması sarhoşluğunda ne yaptıkları belli değil.

Defans meşhur yol üstü çorbacı Şakir’in 24 saat dükkânı gibi açık... Gelen, giden belli değil, kapı hep açık.. Özellikle Oboabona çok kötü bir maç çıkardı. Yenilen 2. Golde rakip forvet 40 metreden kendisine atılan topu nereyse Oboabona’nın yanından “boy abdesti” aldıktan sonra işi bitirecek zamanı buldu. Süper ligde böyle basit bir penaltı ve bu tip ucuz bir gol yeme lüksünüz yok.

Orta sahada tüm yük Makiadi’nin omuzlarında, onun aklı ise geçen hafta sakatlık yaşadığı adalesine. Her şeyi hesaplayan dahi hoca sakat sakat oynayan Makiadi’yi nasıl hesaplayamaz? Takım halinde bu kadar basit top kayıpları yapan bir ekibin süper ligde maç kazanma şansı yok. Murat ve Sercan’ı yazmama gerek yok. Rakip teknik adam maç öncesi bu iki ismi listede gördü mü soyunma odasında yasak olmazsa keyif sigarasını erkenden tüttürecek, bacak bacak üstüne atacak. Ahmet İlhan ise her hafta erimeye devam ediyor. Bir başka form düşüklüğü ise Eren’de. Bu isimler biran önce kendilerine çeki düzen vermeli..

Yeri gelmişken şunu net olarak yazalım. Hikmet hoca neredeyse bir yıldan beri bu takımın başında. İki transfer dönemi geçirdi ve yüzlerce antrenman 40’a yakın maça çıktı.

Bir hoca nasıl bu kadar zamandır kafasında ki takım kurgusunu oluşturamaz? Takım yapısı, ideal yapıyı neden oturtamaz? Kimse işine başka takımlarda olduğu gibi karışmıyor. Ne istediyse o oluyor, taraftar ve yönetim baskısı yok, iki dönemde yapılan onca transferlerde neden “sıfır” çekiliyor? Hani bu takım Başakşehir takımını örnek alacaktı? Kendisi öyle söyledi, geçen sezon sonunda. İsmi duyulmayan ekonomik yabancı ve kaliteli birkaç yerli oyuncu takviyesi altında bizde ilk beş için taş gibi takım olabiliriz demişti hoca.

İlk haftalarda fizik güç altında bireysel birkaç oyuncunun kalitesi ile puanlar toplandı, Kasımpaşa maçı dahil son dört maç her geçen hafta fizik güçte aşağıya indi. Bunun yanında yanlış oyuncu seçimi ve bireysel hatalarla gelen goller yenilgide başrol oynuyor. Son Bursa ve Beşiktaş maç sonu hoca’nın kendi öğrencilerini hedef tahtasına koyması bu işi buraya getirdi. Bir hoca hele ki deneyimli bir teknik adam asla futbolcusunu maç sonu hedef göstermez. Futbolcular cin gibi bunu duyan, okuyan öbür hafta eli belinde gezer durur oynamaz. Biz bu filmi Rıza hoca döneminde de gördük. Rıza hoca da her maç sonrası “eldeki malzemenin kalitesi bu” diyerek oyuncusunu ateşe atmış, sonuç 16 maç art arda gelen kötü bir seri.

Maçın ikinci devresinde Ludovic değişikliği orta sahada biraz olsun dengeleri yerinden oynattı. Deniz Kadah yakaladığı iki müsait pozisyon tabelayı değiştirse bir beraberlik koparabilirdik hesabını içimizden yapmadık değil ama, oda olmadı…

Son paragrafta geçen sezon Akhisar takımı için yazdığım ekonomi bölümünü yeniden yazayım. Kasaba takım çok iyi yönetiliyor. Özellikle galibiyet primi ki bu sezon 1,5 milyon lira, bunun 1 Milyonunu yönetim futbolculara veriyor. Dolayısıyla sahada oynayan canını dişine takan o isimsiz futbolcular maç başı 50 bin liraya oynuyor. Bizde ise 10 bin lira. Arada fark korkunç. O futbolcu transfer ücreti dışında bonus olan bu parayı evine götürmek için varını yoğunu ortaya koyuyor ve çok iyi kenetlenerek bir bir açığını kapatıyorlar. Galibiyet böyle geliyor. Bizde ise tam tersi takım içinde bir çok futbolcu, takım arkadaşının hatasını bekliyor. Sevgi yok, kuyu kazma çok. Tabi burada Tilki, tavuk kümesini iyi biliyor diye Tilkiyi o kümese bekçi yaparsan buna da katlanırsın!


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın