Kiraz güzelliğinden kurtlanırmış !..

 

Kiraz güzelliğinden kurtlanırmış !..

Malum, kiraz mevsiminde değiliz ama Ç.Rizespor ilk devre topladığı puanlar ve aldığı sonuçlar bize kiraz tadı bırakmıştı..

İlk devre sonunda toplanan 24 puan, bir çok maçta hırslı futbol, gidip – gelen maçlardan alınan üç puanlar ve en önemlisi Kweuke’nin iştahı..

Futbolda devre arası rehaveti kötü bir şeydir. Bunu daha öncede yazdım, süper ligde küme düştüğümüz Kadir Çakır Başkanlığı dönemini matematiksel rakamlarla dile getirdim. Aman dikkat dedim. “Muhallebi yerken hiç anlamasınız dişinin kırılır” dedim..!

Bu takım son iki sezon çekirge misali sıçradı, bu üçüncü sezonumuz ve değişin bir şey yok..

Halbuki bu takım ilk devre topladığı puanlar ile, sezon sonu çok rahat Avrupa biletini cebine koyar. Nedeni basit; Sezon sonu bir çok takım Avrupa’da olamayacak. Bak görecekseniz mali kriterler nedeniyle ligde elek altına kalacak takımlar olacak. Bizim, devre arası hoca ve yönetim eline, önce tüfeği alacak, sonra ise omuzuna yaslayacaktı. Pat.. Transferde nokta atış, pat bir daha nokta atış.. Pat bir daha.. Toplam üç nokta transferi yapacaktı. Gelinen noktada tüfeği ele almayı bırak, kuş lastiği bile bizimkilerin yanına yanaşamadı! Yazık oldu..

Hoca, yapılmayan transferlerde haklı olarak her kamera ve mikrofon kendine uzatıldığında yönetime mesaj veriyor. Yönetim şimdilik sessiz. Ama, bu sessizlik ben size söyleyeyim hayra alamet değil!.. Burada bardak taştıktan sonra bütün suçu son damlaya yüklemek bence büyük saçmalık olacak!..

Saha dışı yazacak çok şey var. Sevgili Hikmet hocaya transfer konusunda yaşanmış bir taktik vereyim ve saha içine ineyim.

Mustafa Denizli hoca devre arası Ç.Rizespor’a geldi. Reis’e vefa gösterdi. Hoca’nın bir hasta yakınını bir telefonla özel uçak ile Ankara’ya getirilmişti. Hoca’da Reis’e ahtı vefa yaparak, memleketinin takımının başına geçti ve sezon sonu şampiyonluk sevinci bizlere yaşattı.

Denizli, imzayı attı ama istediği transferler bir türlü yapılmıyor. Yönetime diyor ki; Ben Depertis’i istiyorum. Yönetimden ses yok. O var, şu var.. Denizli ısrarla Depertis’i kadrosuna katmak istiyor. Hoca ne bulmuşsa ona!

Neyse… Mustafa hoca baktı bunların bir.. yapacağı yok, kaldırdı telefonu aradı dönemin Başbakan’ı, şimdi ki reisi Cumhur..

Anlattı durumu, bir güzel.. Bak işte efendim, durum bundan bundan ibaret.. Bu takımın çok eksiği var ama, senin yöneticilerin daha benim istediğim bir oyuncunun transferini yerine getiremedi…

Reis, Denizli’ye telefonu kapat dedi!..

Aradı, Koray bey’i ve bir güzel döşedi tabi…

Emredersiniz, efendimden başlayan sözler sonrası Arjantinli futbolcu o gün imzaya geldi…

Hikmet hoca, sizde sayın reis’e bir telefon kadar yakınsınız. Kamuoyu önünde değilde, perde arkası bir telefon ile bu transferleri hemen yaptırabilirsiniz. Ç.Rizespor’da transferin şifresi burada sayın hocam, bilmem anlatabildim mi!.. Tabi, karşı tarafında hoşuna gider, sayın Cumhurbaşkanı arasa, hal hatır sorsa.. Durum nedir diye ilgilense, bir eksiğiniz var mı? Gibi .. Anladınız siz onu!..

Dün oynanan Fenerbahçe maçına dönecek olursam;

Klasik bir Rizespor.. Hikmet hoca yine fantezi yaparak bir 11 sahaya sürmüş. Fanteziye, maçın hakemi Deniz’bey de verdiği penaltılarla eşlik etmiş. Bu takımın orta sahası ligde yer alan diğer takımların orta sahasında görev yapan tüm oyunculardan kötü. Bireysel, yaratıcılığı olmayan tamamen düz oyuncularla kurulu bir orta saha, bunun yanında Kweuke’nin yokluğu, kanatta görev yapan Mehmet ve Ahmet’in varlığı ile yokluğu gibi bir çok mazereti sıralayabiliriz.

Ev sahibi takım bu sezon oyuna değil, skora oynamaya devam ediyor. Bir çok eksik oyuncusuna rağmen hakeminde “iteklemesi” ile bir üç puan daha hanesine ekledi. Burada benim içimi acıtan tek bir olay var.

Hafta içi üç sezon önce Amatör kümede mücadele eden Tuzla takımı halk otobüsü ile gittiği Kadıköy’de takır, takır futbol oynadı ve elle atılan bir son dakika golü ile mağlup oldu. Hikmet hoca’nın takımı Tuzlaspor kadar olamadı. Gelişine dam, dum toplar. Organize atak sıfır, bireysel hataların , acemiliğin tavan yaptığı bir Rizespor..

Neticede en başta yazdım; Kiraz, güzelliğinden kurtlanır..

Yapmayın efendiler.. Bu takıma kıymayın. Kurtlanmadan, biran önce eksik neyse gereğini yapın. Yarınlar, geç olur.. Bu kirli ligde çekirge üçüncü defa sıçramaz!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın