Çekirge Yeniden Sıçramaya Hazır mı?

 

Çekirge Yeniden Sıçramaya Hazır mı?

Evet, Sevgili ÇAYKUR Rizesporlu taraftarlar..

Herkesin merak ettiği klasik sezon öncesi Rizespor’u değerlendirme yazım lige bir hafta kala yine karşınızda. Malum, bundan önceki sekiz sezon öncesi yazımda ne yazmışsam, sezon sonu takım o noktada ligi bitirmiştir. Bunuda kesin bir kenara koyun ve Mayıs ayını beklemeden, benim bir kez daha haklı olduğumu şimdiden öğrenin.

Yeşil – Mavili takım son üç sene deyim yerindeyse çekirge gibi sıçradı. Çoğu zaman rakip takımların beceriksizliği sonucu lige tutunduk. Bu sezonda bizi zor bir lig bekliyor. Süper ligin baş üstü takımları var. Fener, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor. Bunlara İstanbul Başakşehir, Osmanlıspor, Bursaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği’ni ekleyelim. Bu takımlara bir şey olmaz. Bunun bir alt kategorisi yani orta sınıf ta yer alan Kasımpaşa, Akhisar Belediye ve transfer şımarığı devletin proje takımı Antalyaspor. Geriye kaldı altı takım. Gaziantepspor, Karabükspor, Kayserispor, Alanyaspor, Adanaspor ve Rizespor..

Son altı sırıya göz atalım. Bizi orası ilgilendiriyor. Bu altı takımdan üçü küme düşecek. Yani şansımız her sezon olduğu gibi yüzde 25 civarında. Burada lig boyunca inişte, çıkışta olacak takımlar elbette var. Örnek geçen sezon ilk devre Gençlerbirliği inişte olan takımda, yine bu devre çıkış yapan Gaziantep.. Bunun yanında sürpriz takımlarda olacak.

Gelelim bizim takıma..

Son üç sezon takımda oluşan kemik iskelet bu sezon bozuldu. Takımın yükünü çeken birçok oyuncu ile yollar ayrıldı. Transferde sistem değişti ve Hikmet hoca tek yetki ile transferde söz sahibi. Yönetim mali disiplin altında transferleri gerçekleştirdi. Bugüne kadar alınan futbolcuların çoğu genç ve gelecek adına yapılan yatırımlar. Atılan 12 imza içinde benim takip ettiğim 4 – 5 isim banko forma şansı bulur. Diğerleri bir Nika olmasa da bir çoğu yedek veya tribünde oturur.

Faslı Sadane, Tunsulu Yakubi, Sloven Matic Fink forma şansı bulur. Yerlilerden Oğulcan’ın yeteneği var, gurbetçi Oğuzhan Aynaoğlu fiziği ve iştahı ile iş görür. Bu listeye Özgür Çek’i de ilave edelim.

Kalan sağlardan Orhan, Oboabona, Ahmet İlhan ve en önemlisi sakatlığı bir ay sonra düzelecek olan Kweuke..

Evet, şuanda eldeki mevcut kadro bu ve bu kadro bize ligde maalesef sıkıntı yaşatır. Kweuke’nin dönüşü nasıl olacak? Kilit soru bu. İzlediğim Kweuke çok iyi çalışıyor, inşallah kısa bir zaman sonra tekrar yeşil sahalara dönecek, Rize’nin Kamerunlu futbolcuya çok ihtiyacı var.

Rizespor’a kalecide lazım. Bu saatten sonra  Itandje o kiloları veremez. Diş yerinden oynadı. Hikmet hoca Gökhan ile lige başlar ama mutlaka bir veya iki kaleci transfer edecektir.

Oyun anlamında Hikmet hoca bir çok hazırlık maçında kısmen 3 – 5 ikiyi denedi. Burada Hikmet hoca’nın elini güçlendiren oyuncu joker Matic Fink. Gidip gelen iki kanatta da oynayabilen hızlı bir oyuncu. Tek sıkıntı Slovak’ta topla fazla haşır neşir. Buna Orhan ve Özgür’ü de ekledin mi orta saha birde beşleniyor.  Faslı on libero Saadane kampın en iyisi. Bana kalırsa en önemlisi Rize’yi kısa zamanda benimsemesi. Pozitif enerji veriyor takım arkadaşlarına, hemşerisi Yakubi’nin gelmesi artı bir güç. İyi anlaşıyorlar. Tek sıkıntı iki oyuncuda ceza sahasında rakiplere çok sert müdahale ediyorlar. Burası Türkiye ligi bizim hakemler bu sertliğe hemen beyaz nokta gösterir. Hoca bence şimdiden uyarması gerekiyor, özellikle stoper Yakubi’yi. Aksi takdirde penaltı manyağı oluruz bu ligde.

Robin Yalçın çizgisini bozmadan devam ediyor. İlerleme yok, buzdolabı, yere yatmadan bu ligi bitirir. Dikine oyun, yaratıcılık hiç yok, adam eksiltme hak getire. Al… ver… Onu nenemde yapar! Mehmet Akyüz ise sezonda iki üç maç oynar yatmaya devam eder. Takım kaptanlığına getirilen bu futbolcu fiziği ve üstün şut çekme yeteneğini daha fazla kullanmalı. O boyla bir kafa topu alma, kaleyi görüyorsun topa da iyi vuruyorsun kaçamak güreşiyorsun. Bu iş böyle gitmez, Hikmet hoca geçen sezon en fazla bu oyuncusuna yüklenmişti, bu sezonda Akyüz, Akyüz diye bir çok maç bağırır!..

Takımın röntgeni bu ve bu emareler altında biz bu sezonda ligde sıkıntı yaşarız. Ama..

Transferin bitimine kadar bu takıma baş üstü, seni ateşleyecek ve en önemlisi orkestra şefliğine bürünecek iyi bir 10 numara. Yine orta sahada 8 numara pozisyonda görev alacak bir oyuncu birde kaliteli golcü transferi bu takımı biran da uçurur, vites artırır.

Şuan takım köpüksüz ayran tadında. Alınacak ve kısa zamanda bu takıma katkı verecek 2 – 3 oyuncu ayranın köpüklü ve kaymaklı olmasını sağlar. İşte o zaman tadından doyum olmaz. Unutmayalım ki bu takım taraftarları her sezon sıkıntı yaşamaktan bezdi. Artık kümeste yer alan kazlar uyandı sevgili Rizespor yönetimi ve teknik heyeti. Bak buradan uyarıyorum, taraftarın sabrı kalmadı ve bu sezon mutlak başarı bekliyorlar. Aksi bir durumda …!

( Şu saate kadar transfer edilen 12 oyuncu normal abdestle alınan futbolcular. Bundan sonra alınacak oyuncular ise “gusül” abdesti altında transfer edilmeli diyor ve parantezi kapatıyorum.. )


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 1
    {usertitle}

    vatandaş

     12 Ağustos 2016 14:47
         

    alt yapıdan neden hiç futbolcu gelmiyor bu takıma çünkü orada da ahbap çavuş ilişkisi ve tanıdık adam kayırma diz boyu  devam etmekte yıllardır aynı adamlar antrenör ve yardımcıları adı altında maaşını alıyor yemeğini yiyiyor büyük maçları da protokolden seyrediyor ama icraat yoook bu kafayla hep korkulu rüya görürsünüz ve şansla ligde kalırsınız başka açıklaması yok malesef...

Yorum Yapın