Neden Geldim İstanbul’a !..

 

Çaykur Rizespor bu sezon transfer politikasını tepeden, tırnağa değiştirdi. Değişmeyen tek şey ise deplasman maçlarında özellikle İstanbul deplasmanında futbol adına taraftarına verdiği eziyet, mahkûmluk,  hayal kırıklığı ..

Son üç yıl Beşiktaş, G.Saray ve Fenerbahçe takımına karşı İstanbul’da ortaya konulan futbol ünlü besteci söz yazarı Erkan Oğur’un “ Neden geldim İstanbul’a, tutuldum kaldım avare, şimdi bin kere pişmanım, vakit geçti ne çare, gelmez olaydım, görmez olaydım” dizeleriyle eş değer..

Rizespor takımı evinde ful tribünler altında maç oynamak istiyorsa, üç büyükleri İstanbul’da arada bir güzel futbol adına pataklaması şart. Taraftarına, camiasına bu duyguları yaşatmasan, o taraftarda seni sezon boyunca yalnız bırakır. Yeşil – mavili ekip, son üç yıl süper ligde çıktığı İstanbul deplasman maçlarında maalesef tüm Türkiye’ye çok kötü bir takım izlenimi verdi. Bırakın kendi taraftarını, maçı tarafsız gözle izleyen milyonlarca futbol sever “ bu takımın ne işi var süper lige. Bu çağdışı futbol anlayışı ile bir alt ligde küme düşmeme mücadelesi anca verirler” düşünceleri altında hem fikir oluyorlar.

Evet, Atmaca bir kez daha İstanbul deplasman maçında bizi yanıltmadı. Beklentim varmıydı ? Kendi adıma hiç değilse gençler çok daha iyi “ mücadele” edebilirdi, ayakta kalabilirdiler. Futbolu geçtim, defansta biraz ayakta kaldık, ama geri kalan bölgelerde maç boyunca yerlerde süründük. İlerde bir top tutamadık, orta sahada dostlar alış veriş görsün diyeceğimiz bir iki top yapamadık. Kanatları saymıyorum zaten, gelen her top Jantscher ve Emrah Başsan ikilisi ya ezdi, yada rakibe kaptırdılar.

Maça dünyada yılın golüne aday yedikleri golle başladılar. G.Saray takımının en uzunu ve santroforu Eren Derdiyok’u Madagastar liginde bile duran topta stoper oynayan kişi tutar. Bizde ise o pozisyonda senin en teknik oyuncun “kerhen” de olsa yanında bulundu. Bu mu maç öncesi adam paylaşımın, bu mu hafta boyunca teknik, taktik çalışma altında ders çalışmanız? Bu kadar basit hata, bu kadar üst düzeyde top kaybı, bu kadar ilerde oynayan oyuncuya gelişine “şişirilen” havadan toplar? İleride Kweuke olsa, diyeceğim fiziği ile indirir, boğuşur, top saklar. Sende kim var? Geçen sezon K.Erciyes forması ile beş maça çıkan ve takımı küme düşen boyu bir arpa boyu ile eşit orta sahadan defşirme santraforun Atıemwen!

Neticede fazla lafa gerek yok. İyi bir atmosfer altında G.Saray takımı sahada 3,5 ( Orhan, İsmael, Oboabona ve Ümit Kurt ) eski oyuncu dışında yenilenen genç bir takımı top yüzü göstermeden haklı bir galibiyet aldı. Bu takım dış sahada en son galibiyetini Kweuke ile almıştı. Anlaşılan o ki siyahi oyuncu dönmeden bize deplasman maçlarında üç puan haram olacak. O zaman, o dönene kadar içerde, evimizde hibrit çim altında ne toplarsak kardır. Zaman, sabır en büyük ilaç olacak. Başka takımlarda olduğu gibi ama, bu sefer yemek dibine tutmasın, aman dikkat beyler!


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     25 Eylül 2016 23:55
         

    ISTANBUL U ISTEMEZUK ANADOLUDA SAMAR OGLANINA DÖNDÜK :BIZI BU HALLERE GETIRENLERE YUH YUH TÜRKÜSÜYLE PROTESTO EDIYORUM

Yorum Yapın