Rizespor'da İki İsim Kaderi Belirler

 

 

İki İsim Kaderi Belirler

Ara transfer dönemi geçen hafta sona ermişti. Çaykur Rizespor çok aradığı 10 numara yerine daha çok 8,5 pozisyonunda görev yapan Nijeryalı Igıebor’u kadrosuna katarak beklemeye koyuldu.

Burada bekleme konusu sıkıntılı bir durum. Geçmiş dönemde yeşil – mavili takım ne zaman ara transferde nokta atışı yapmışsa meyvesini sezon sonu almıştır.

Örnek beş yıl aradan sonra süper lige çıktığımız dönem. 10 numara Cernat geldi, sezon sonu şampiyonluğu kucakladık. Süper ligin ilk sezonda sıkıntılı bir ilk devre geçirdik ve yine devre arası transferinde nokta bir isim Lualua takviyesi altında sezon sonu ligde kalmayı başarmıştık. İkinci sezon filim aynı oldu. Berbat bir ilk devre de toplanan 14 puan ve devre arası transferinde nokta bir 10 numara. Gelen bu sefer Obranaik’tı. Geçen sezon ise tam tersi bir durum yaşamıştık. İlk devre 24 puan toplayan Rizespor’da aslında yönetim tarihi bir başarıyı ellerinin tersi ile iteledi. Konya takımı ile aşağı yukarı aynı puanda olan Rizespor, devre arası transferinde sadece stoper Ümit Kurt’u katarak “ bana bu puan yeter” demişti. İlk aylarda Kweuke’nin sakatlığına birde Eren ekleyince sezon sonunda “Yusuf Yusuf” yaparak birde rakiplerin ikramı ile ligde kalmayı bilmişti. Konyaspor ise iki nokta oyuncu takviyesi ile UEFA kupasına gitmeyi hak etmişti.

Bunları sezon sezon yazmamda ki sebep elbette bu sezon sonunu ilgilendiriyor. Ara transferde Nijeryalı oyuncu Akhisar Belediye maçında görücüye çıkacak. Nasıl ki Lualua geldi ilk maçında takıma direk katkı verdi veya Obranıak geldi ilk maçı Gençlerbirliği deplasmanında seni 3 puana uçurdu, aynı durum Nijeryalı Igıebor içinde geçerli.

Bu devre Kweuke ve Igıebor’un maç performansı bizim kaderimizi çok büyük yüzde ile belirleyecek. Özellikle Kweuke’nin sakatlık veya ceza durumunda maç kazanamayız. Nijeryalı ofansif futbolcunun Rizespor’a vereceği katkı yeşil – mavili takımı bu devre ya bir yere alıp götürecek yada bir yerden aşağıya sürükleyecek. Durum bu kadar net.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın