Doğum yardımına talep yoğun.. İşte yapmanız gerekenler..

Doğum yardımına talep yoğun

 

Doğum yardımı almak isteyenler, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ek hizmet binaları ve sosyal hizmet merkezlerine adeta akın etti.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, "doğum yardımı'' uygulamasının yürürlüğe girmesiyle sabah saatlerinden itibaren yoğun bir müracaatla karşılaştıklarını söyledi.

Doğum yardımı almak isteyenlerin bugünden itibaren doğan bebekleri için başvurabileceğini belirten İnaltekin, müracaatın da bugün yapılması gerekmediğine dikkati çekti.

İnaltekin, "Doğum yardımının başlaması dolayısıyla birimlerimizin telefonlarında adeta kilitlenme yaşanıyor. Bütün vatandaşlar birimlerimize akın etti. Herkes bununla ilgili bilgi almak istiyor. Vatandaşların panik halde 'Hakkımızı kaybetmeyelim' diye bir endişeye kapılmalarına gerek yok. Başvurunun bir süresi yok. İsterse ücretini 3 yıl sonra da alabilir" dedi.

Dün ve öncesinde doğan çocuklar için başvuru kabul edilmediğini vurgulayan İnaltekin, bunlara herhangi bir ödeme de yapılamayacağını anlattı.

İstanbul'da il müdürlüğü, ek hizmet binaları ve sosyal hizmet merkezleri olmak üzere 18 ayrı noktada başvuru birimi oluşturduklarını dile getiren İnaltekin, vatandaşların 144 ve 183 nolu telefonlardan 7 gün 24 saat ücretsiz bilgi alabileceğini kaydetti.

"Başvuru bebeğin TC kimlik numarasıyla yapılacak"

Doğum yardımı başvurusunun bebeğin nüfus cüzdanıyla yapılacağını belirten İnaltekin, şu bilgileri verdi:

"Bugünden itibaren doğan bebeklerin nüfusa kaydedilmesi gerekiyor. Anne ya da baba bebeğin TC numarasıyla isterse bakanlığın internet sitesi üzerinden form doldurabilir. Formu gönderebilir ya da şahsen başvurabilir. Hazır dilekçemiz var. Ücret büyük bir ihtimalle PTT aracılığıyla ödenecek. Ücretler annenin TC numarasına yatırılacak. Para yatırıldıktan sonra kişileri arayıp, alabileceklerini bildireceğiz."

İnaltekin, birinci çocuk için 300, ikincisi için 400, üç ve sonrası için de 600 liranın bir defaya mahsus verileceğini hatırlatarak, ancak geçmişte 2 çocuğu bulunan, bugünden itibaren de yeni bir bebek sahibi olan kişiye, 3 çocuk parası yani 600 lira verileceğini, bu şekilde geçmişte doğan çocukların sıralamaya dahil edileceğini kaydetti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın