Rize'den Yola Çıktılar, Vatandaşı Ucuz Balık Yedirdiler !

 

 

Zonguldak'ta vatandaşlar, tanesi 6 TL olan palamutu satın alabilmek için kıyasıya birbiriyle yarıştı.
Gece geç saatlerde denize açılan balıkçılar, yaklaşık 20 ton palamutla geri döndü. Kasalara doldurulan palamutların büyük bölümü başka illere gönderilmek üzere kamyona yüklenirken, bir bölümü tekneden kasalarla satışa çıkarıldı. Rize'den gelen ve Kilimli açıklarında 20 ton palamut tutan balıkçılar Zonguldak Limanına yanaştı. Karayolu ile İstanbul'a gönderilmek üzere liman arkasında kasalarla kamyona yüklendi. Bu sırada balık almak isteyen vatandaşlar kasa içerisinde 10 adeti 60 liradan satılan ve tanesi 1 kilogramı bulan palamutları almak için birbiriyle yarıştı.
Bu sene palamutun bol olduğunu ifade eden Rize Artvin Su Ürünleri Başkanı Barış Zaman, yaklaşık 20 ton palamut tutuklarını ifade etti. Vatandaşların balık yiyebilmeleri için ucuz verdiklerini ifade eden Zaman, “Bollukta biz fazla para kazanamıyoruz ama bu işin iki tarafı var vatandaşında balık yemesi gerekiyor. Ucuz oldukça vatandaşta yiyecek. Şu anda buradan çıkan balık Türkiye’de yenen en doğal balıktır. Et, tavuk gibi ürünlerde bir sürü oynama oluyor ama bu Allah’ın yarattığı bir varlık bizde tutuyoruz vatandaşımızda yesin istiyoruz. Kilimli üzerinde aldık. Yaklaşık 18-20 ton civarında bir balık yakaladık. Bu balıkları kara yoluyla İstanbul’a göndereceğiz. Rize’den geldik. 6 gündür buralardayız. Dün hava oldukça sertti gündüz açılamadık limana sığındık. Akşam hava biraz gevşeyince denize açıldık. Allah’a şükür bol balık yakaladık” şeklinde konuştu.
Tekneden araca yüklenen tonlarca palamut İstanbul’a gönderilmek üzere yola çıkarken, vatandaşlar ucuz balık yiyebilmek için sıraya girdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın