Bu İş Hava Meselesi!

 


Bu İş Hava Meselesi!

İki tarafında beraberlik bizi kesmez diyerek çıktığı maçta Çaykur Rizespor evinde Konyaspor’u farklı mağlup ederek Bülent Uygun önderliğinde ligde çıkışını sürdürdü.

Dünkü maçta Rizespor neredeyse savunmayı unutarak maça başlamış olmalı ki ilk 12 dakika içinde konuk Konyaspor halı sahada bile rahat atamayacağı iki gol ile skoru 2 – 0 yaptı. Bu şok durum karşısında kenardan Bülent Uygun ve ekibi, üst protokolden Rizespor yönetimi, basın tribününden ise bizler “ne oluyor” diyerek kendimize soruyorduk ki imdada önce uzaklardan Dokovic’in füzesi, daha sonra aynı oyuncunun orta sahada presle kaptığı top ve Mihalak’ın bitiriciliği altında skoru ilk devre sonunda 2 – 2 ‘ye getirdik, sizin anlayacağız iftara iki buçuk saat kala tamponu hafiften toparlayarak ikinci devreyi beklemeye koyulduk.

Yeşil – mavili takım ligde kalan haftalarda stres, sıkıntı çekmeme adına mutlak kazanması gereken maç olan Konyaspor karşılaşmasının ikinci devresinde mükemmele yakın bir futbol ortaya koydu ve maç sonu bu sezon bir kez daha plakayı yazarak taraftarını güldürmeyi bildi. Maçın ikinci devresinde yeşil – beyazlı konuk ekip etkili başlasa da ilerleyen dakikalarda Bülent Uygun kenardan Dokovic, Mihalak, Samudio, Remy ve oyuna sonradan giren Fabricco saha içinden sazı eline alarak farka koşmasını bildiler.

Sumidica ile 7 haftada 3 puan ve ondan kötüsü futbol adına yerlerde sürüklenen bir Rizespor vardı. Bülent hocanın gelmesi ile 7 haftada 14 puan ve bunun dışında futbolcu antrenmanda yüzü gülüyor, maçta oyundan çıkan trip atmıyor, yedek bekleyen somurtmuyor kısaca ben Hatayspor maçı sonrası da yazmıştım” şimdi takım olduk” havası her geçen hafta takım içinde katlanarak devam ediyor.

Bu takım sezon başı ve devre arası transferleri öyle uçan kaçan üst düzey kaliteli bir takım değil ama özellikle Sumudica döneminde bize gösterdiği berbat ötesi bir takım da değildi. Bu iş hava meselesi. Havayı yakaladığın an yüzler güler, tam tersi hoca ile futbolcu arasında bağlar koptuğu zaman sen istersen en kaliteli takımı kur olmaz..

Bülent hoca ilk geldiği günden beri futbolcuya “dokunmasını” bildi. Şans da yüzüne güldü, Hatayspor maçının uzatmasında kaleci Gökhan’ın yakın mesafeden çıkardığı top, G.Saray deplasman maçında uzatmalarda atılan gol ile gelen 6 puan müthişti. İşte o hava bize 7 hafta sonunda 14 puan çıkarttı ve önümüzde şimdi 6 hafta var.

Kolay değildir, transfer döneminde kendi istediğin oyuncu almamışsın ve moral olarak dip yapmış bir takıma geleceksin ama sen bir taraftan skor alıp yukarlara çıkacaksın, diğer taraftan oyunu geliştirerek özellikle son iki maçta atılan 8 gol ile üretkenlik sorununu da çözeceksin. Takım dip yapmıştı ama burada Bülent hocayı da unutmayalım. Son dönemlerde görev aldığı kulüplerde o da dip yapmıştı. Bu çıkış hem Bülent hocaya yaradı hem de Rizespor’a. Matematiksel olmasa da geçen hafta Antalyaspor maç sonunda da yazmıştım “kefeni bu senede yırtık” diye ve son Konyaspor galibiyeti ile bu iş çok daha sağlam şekline aldı. Bu takımın bu taraftara borcu var, çok eziyet çektirdiler, dolaysıyla ligde kalan son 6 hafta içinde Rizespor takımı keyifli futbol altında önüne geleni bir güzel saha içinde öpmesini tüm Rizeliler bekliyorlar, haksızda değiller!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın