Bu İşin Şakası Yok!

 

Bu İşin Şakası Yok!

İçerde 5’de 5 havası ile çıkan Çaykur Rizespor deplasmanda galibiyeti bulunmayan Gaziantep FK takımına beyaz noktadan gelen penaltı atışına teslim oldu ve ilk yarının sonunda ligde küme düşme ateşi içine kaldı.

Bu maçta alınacak olan puan ve puanlar bence ekstra olacaktı. Haftalardır iç sahada silme yapan temsilcimiz anlaşılan bu maç öncesi oynadığı Sivas deplasman maçında kazanılan bir puanın dışında oldukça hırpalanmış bir şekilde geri döndü. Bunun yanında takım içinde cezalı ve hasta olan oyuncular özellikle son iki iç saha maçında kazandığımız 6 puanın baş mimarı olan oyuna sonradan giren oyuncuların verdiği katkı bu maçta maalesef eksik yakalanarak olmadı. Kısaca, Hamza hoca yedek kulübesinden hamle yapacak takviye alamadı ve maalesef yılbaşına puansız girdik.

Bir tarafta sezon öncesi kamplarını tam kadro ile yapan Erol Bulut’un Gaziantep FK takımı diğer tarafta sezon öncesi kamplarını boş verin transferin son günü 8 eylül de bile kadrosuna 4 oyuncu katan ve ilk galibiyetini ligde 10. Haftada alan Rizespor futbol kulübü. Oysa ki maddi olarak bir sıkıntısı olamayan Rizespor takımı Bülent hoca ile transfer döneminde “ gezelim, görelim” belgesel filmi çekmekten yorgun düşerken belli ki bu filmin yönetmen koltuğuna sonradan oturan Hamza Hamzaoğlu ile çok daha yol alacak ama önce bence devre arası transferinde Başkan Kıran ve yönetimin alacağı yol çok ama çok daha önemli olacak!..

Maçın ilk 45 dakikası içinde dümende konuk takım Gaziantep FK vardı. Saha içinde her türlü varyasyonu denediler. Kaliteli futbol kaliteli ayaklardan oluşur hesabı altında bizde pek beğenilmeyen Doğan Erdoğan’ın bile şov yaptığı ilk 45’de bizim adımıza özellikle Yasin, Sabo ve Dokovic orta saha üçlüsü neredeyse sıfır çekti. Dün üçünü topla cezalı olan bir Fabricco’nun saha içi enerjisinin toplamına yaklaşmaz bile diye düşünüyorum. Son yıllarda Rizespor’un iç saha deplasman fark etmez kadrolu mağlubiyet hakemi Cüneyt Çakır, baktı memleketimin takımı son üç haftada mağlup olmuyor geldi ve ilk yarının sonunda sinsice düdüğüne üfleyerek beyaz noktayı gösterdi. Bu karar bence haklı bir karar burada eleştiri Selim Ay’a gitmeli. Taç atışından gelen bu topu süzemiyorsan, son derece kontrolsüz bir şekilde rakibinin ekmeğine yağ sürüyorsan eyvah eyvah!.. Tabi bu pozisyon öncesi son derece basit bir topu taça bırakan Dokovic’de es geçmeyelim. Cüneyt hoca en son A.Demirspor deplasman maçında bizim maçta görev almıştı. O maçta da Selim Ay’ın hava topuna yükselişine el var diyerek penaltı noktasını göstermiş ve o maçta o karar bence çok ağır bir karar olmuştu. Cüneyt hoca ile Selim Ay arasında belli ki bir alerji oluştu ama bana kalırsa Rizespor ile Cüneyt Çakır arasında çok daha büyük yara var ve bu yara nasıl kapanır derseniz, ben size sadece tek kelime yazarım. Kalite..

Hakeme muhtaç olmayacaksın. Böyle sidik renkli içlikler olur, kışın giyilir. Pazarda satılan içlikler ucuz olur ama bir işe yaramaz. O aldığını ısıtmak için üzerine bir içlik daha giyersin. Kalite alacaksın. Saf yün veya tavşan yünü içlik alacaksın ki seni zor günlerde ayakta tutsun, üşümeyesin, hasta olmayasın. Paran var kalite al. Rizespor’un bu devre arası transfer politikası baştan aşağıya “kalite” olmalı. Örnek mi? Kalkavan dönemi devre arası transferi Obraniak ve Kyle Lafferty gibi baba oyuncular gelmeli. Şampiyon olduğumuz zaman Onursal Başkan Yardımcı dönemi başta Vedat Murig gibi üst düzey oyuncular alınmalı. Parayı basıp, alacaksın. Bu işin şakası yok. Sezon öncesi oluşturulan kadro maalesef son Gaziantep FK maçında gösterdi ki bir iki önemli oyuncu eksikliğinde sırıtıyor ve güçleri bu kadar. İkinci devrenin telafisi yok. Bu filmin tekrarı yok. Yok Cüneyt miş, yok, Halil miş geç bunları. Sen sahada güçlüysen hakem bir yere kadar vurup, geçersin. Tabi dış transfer derken bana göre en önemli sorun Rizespor’un iç transferi.. Başta Remy olmak üzere bir çok kambur var takım içinde. Bunlarla tatlı tatlı helalleşmeli.

Maçın ikinci devresinde Gökhan Gönül’ün sağ kanattan sürükleyip Eric Sabo’ya “ alda at “ dediği bir pozisyon var ki az önce de yazdım “kalite” ! işte tam bu noktada devreye giriyor. Hamza hoca kenara bakıyor ve hamle oyuncusu olarak son haftalarda artan formu olan ve bence de bu maç öncesi kesilmesi yanlış olan stoper Rizeli Emir Han’ı oyuna sokuyor. Düşünün hamle oyuncusu olarak bir stoper çıkıyor, diğer stoper giriyor. Bu  devre Umar’ın bireysel çabası ve şutu derken, konuk takımda oldukça kontra toplarla kalemize etkili oldu ama kaleci Tarık o toplara dur diyen isim oldu derken maçın sonunda deplasman da ilk 3 puanını alan Gaziantep takımı oldu, biz ise kaderimizle baş başa kalan takım olduk.

Ligin ikinci devresinde hafta içi maçları daha çok olacak. Oldukça sert bir fikstürle lige başlıyoruz. Sakat, cezalı, hasta sayısı artacak. Her takım kendine göre takviyeler yapacak, sakın ola son haftalarda iç sahada aldığın seri galibiyetler seni yanıltmasın. Başkan, yönetim, teknik kadro üçlüsü kafa kafaya verecek, alınacak bana göre bundan önemlisi gönderilecek isimler Rizespor’un için tarihi bir karar olacak. Bu karara imza atmak sizlerin elinde, bu camia artık yoruldu ve ilk yarı çok çile çekti. Haydi şimdi kaliteye sarılma vakti, sana direk maç alacak vicdanlı kaliteli oyuncu bu takıma alın ve hep birlikte gülelim artık…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     27 Aralık 2021 14:27
         

    işte yazı bu bunlar daha önceden yazılmalı idi bu akılsız yönetimşekli ve sistem değişmeli remy,dabo,phiri,saboiboldrin,alper,yasin gibi gerçekten bu takımda olmaması gereken adamlar bir şekilde dışarıda bırakılmalı özelliklede boldrin taraftarın kahramanı görünen bu sahtekarın ilşk yarıda oynadığı maçlara takıma verdiği katkıya bakın koskocaman bir sıfır ama her yıl yaptığını yapar sezon boyunca 1,2 maç oynar sonrasında yatarak para kazanır bu senede aynı kafada birde takımiçindekipapazlığı başka birde kaleci gökhan var kesinlikle artıkkulüp değiştirmeli hem rizesporiçin hemde kendiiçin iyiolacak sen ilk önce gerçekten ne yapacağına karar verecen bu devre arasındaki transfer operasyonun maliyeti belkide takıma yükbindirecek ama bu takımdüşerse yük daha fazla olacak kalitesiz ve çapsızoyuncuları takımatoplayan başkan ve özelliklede ukala bülent bütün yükü rizespora bıraktı bülent kaçtı gitti haaa hiç gelmemesigerekti amabizdeki ulema futbol agaları onu bize ankara aktarmalıkitledi şimdi ne yapılmalıona bakmaklazım oulemalara bir elinizi ceplere atın demeli yönetimçünkü gerçekten kaliteliüst düzey en az 4 tane baba topçuya ihtiyaç var bu takımın 1 santrafor 1 stoper gerçi bence  en az 2 ama bir tanede olabilir 1 orta saha ve 1 tane kanat mutlaka kaliteli olmalı sonra 1 solbek ve tabikide 1 sağbek kim nederse desin bu takımın bu adamlara i,htiyacı var eğer ligde kalmakistiyorsan umarımyine şeref yoksunu menejerlerin oyununa gelinmez futboldan çok bahis oyununa kafa yoran fahriye güvenipte adamalınmaz tektesellim namuslu bir hoca olan hamza hoca ve en önemliside bu işe soyadımıkoydum diyen başkan beleyip göreceğiz

Yorum Yapın