"Bu ÇAYKUR tarihinin en yüksek kotasıdır"

ÇAYKUR'dan 2. sürgün öncesi üreticiye tarihi müjde
- Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu:
- "2. sürgün döneminde dekara 400 kilogram olan üretici kotasını 500 kilograma çıkardık"
- "Bu ÇAYKUR tarihinin en yüksek kotasıdır"

 

 

 

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay kampanyası ikinci sürgün döneminde dekara 400 kilogram olan üretici kotasını 500 kilograma çıkardıklarını açıkladı.
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, ilk sürgün yaş çay kampanya döneminde ÇAYKUR'un üreticilerden 172 bin 430 ton, özel sektörün ise 182 bin ton yaş çay aldığı açıkladı.
Özel sektörün ilk kez bir sürgünde ÇAYKUR'dan daha fazla yaş çay alımının gerçekleştirdiğinin altını çizen ve bu durumun üretici lehine olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, "Özel sektörün ÇAYKUR'dan cazip olması ve vatandaşlara daha iyi fiyat vermesi adına bu önemli bir durumdur. ÇAYKUR'la özel sektör yarışması vatandaşa yarar. Bu konuda doğru uygulamalar yapan özel sektör kuruluşlarına teşekkür ediyorum. İkinci sürgünde de vatandaşımız aynı duruşu sergilesin. Çayını satmak için acele etmesin. Bize güvensin. Bizim dediğimiz her şey tatbik edildiğinde üretici mutlu oluyor. ÇAYKUR'un düzenleyici görevi var ve biz bunu yapıyoruz. İlk sürgünde 400 kilo olan üretici kotasını 500 kiloya çıkardık. Bu ÇAYKUR tarihinin en yüksek kotasıdır" şeklinde konuştu.
"Çayın tamamını almayı taahhüt ediyoruz" diyen Sütlüoğlu "Özel sektör vatandaşı üzmesin. Çayın tamamını bize satmak gibi bir imkan var. Bunun için 5 haftalık bir alım süresi olacak. Vatandaş acele etmezse çayını rahatlıkla verebilir. Bu şekilde hareket ederse vatandaş üzülmez. Özel sektörün de çaya ihtiyacı var. Onlarda en az taban fiyat kadar çaya fiyat verebilirler. Hatta daha üzerine bile çıkabilirler. Vatandaşı korumak için çalışıyoruz. amacımız sadece budur ve bunun böyle bilinmesi için elimizden ne geliyorsa yapmak için hazırız.o yüzden bahçe'de çayı toplayan vatandaşımız bizimle beraber harek ettiği taktir'de kazançları daha bol olacaktır" dedi.
2016 yılının ilk sürgün yaş çay döneminde 400 bin ton yaş alımı yapılmışken bu yıl rakamın 350 bin ton seviyelerinde kaldığını ifade eden Sütlüoğlu, "Yaş çay rekoltesinde yüzde 11.5 kayıp oldu. Bunda iklim koşulları etkili oldu. Hava önce ısındı ardından soğudu. Çay gelişemedi. Yine toprağın artık kimyasal gübre kullanımından dolayı bitkiyi besleyememesi durumu da etkili oldu. Bitkinin yaşlanması verimden düşmesine yine rekolte kaybına neden oldu. Kötü çay toplama rekolteyi etkileyen nedenler arasında. İkinci sürgünde de çok güzel filiz göremiyoruz. Yeşil yaprak kalacak ki fotosentez ile yaprak filiz çıkarsın. Dipten toplama yapılınca filiz geç çıkıyor" ifadelerini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    sahipsiz rize

     7 Temmuz 2017 14:03
         

    sayın rizenin siyası mekanbızmalarına sesleniyoruz bizler müstahsiller yaşçay üreticileri olarak üzerimizden çakallıkla binbir planlarla emeğimizi çaldırtmayın bizim ekmeğimizi sömürtmeyiniz evet çaykur tarihinde ilk olarak ikincisürgünde dekara 500 KG yaşçay alınacağını mujde ediyorsunuz de anca ilk haftada mırınkırına başlarsınız 10 KG dan kontenjanı koyarsınız ardından randevülüsisteme başlarsınız yandaşlarınız özellerde çöreklenir milletin başına vurgun vurarak ekmeğimizi düşük fiyatlarla sömürürler sizigidi sizi  size inancımız sarsıldı düştük yollara hak hukuk adalet diye rabbime emanet ettik ekmeğimizi rabbim haramizedelerden korusun.

  2. 0 1
    {usertitle}

    birinsan

     7 Temmuz 2017 14:51
         

    aferin sana bravo sütlüoglu ettin etmedin caykurumuzu özel sekterün altina düsürdün bravo

  3. 0 0
    {usertitle}

    birinsan

     8 Temmuz 2017 11:13
         

    BEKAROGLUNUN BURADA CAY ÜZERINDEN KIMSE SIYASET YAPMASIN  BIZ NAMUSLU IMANLI RIZELILER OLARAK PKK  FETÖ TERÖRITLERLE KOLKOLA OLANLAR RIZE DE PARA YAPMAZ  BEN BIR RIZELI OLARAK SN SÜTLÜOGLUNU ELESTIRIRIM AMA BAZI YARANMAK ICIN DEGIL ADELET KIM SIZ KIMSINIZ MARKSIZIN LENININ DÜNKÜ BESLEMELERI
  4. 4 0
    {usertitle}

    cengiz mavi

     9 Temmuz 2017 00:09
         

    allahın verdiği nimete kota koyulurmu kelimesi kime aittir bunu bir araştırın. çaykurda kota hiç olmaması lazımken kotayı 500 kg yaptık diyor. çaykur günde 6 binton işlerkende 20kg kontejan politikasi aynıydı şimdi günde 9 bin ton işliyor yine kontejan 20 kg politikası devam ediyor, yasalaştırmaya çaliştırdikları çay kanun taslagında üretici sözleşme yapmaya mecbur bırakılacak. çay parasını 12 taksitle alacak. odeme yapamayan özel sektörün ödemesini üreticiden kesilecek ücret ile sigorta şirketi yapacak. ve sistemli bir şekilde çaykur özelleştirmeye hızlıca götürülecek içerikler taslakta mevcut. tek bir çay tamisina sahip üretici bu taslağı okudumu gerçeği anlaması zor değil. köylü çifçi, üretici, olabiliriz ama aptal değiliz.

  5. 0 0
    {usertitle}

    murat

     29 Temmuz 2017 01:04
         

    Iyi haber: Saglikli misiniz ve böbrek satma firsati ariyor musunuz, burada sans ve miktar verici basina 450.000 $ 'dur (killionkidneyhospital@gmail.com)
    Killion Hastanesi Böbrek Enstitüsü (KHKI), Rash Behari Caddesi, Kolkata, böbrek bakimi için en iyi tibbi merkezdir. Su anda gerçek böbrek bagislari ariyoruz. Gerçek bagisçilar lütfen hastanenin hastane doktoruyla irtibata geçmelidir. E-posta: killionkidneyhospital@gmail.com veya +19292009234 numarali telefonu arayin

Yorum Yapın