GÜNDEM SAMSUN SARP DEMİRYOLU(2)

GÜNDEM SAMSUN SARP DEMİRYOLU(2)


 
Ülkemiz son yirmi yılda altyapı yatırımları bakımından önemli mesafeler aldı. Takdir etmemek mümkün değil. Yollar köprüler, hava limanları yapıldı. 
Bu anlamda eksiğimiz yok.
Öte yandan mevcut karayolu ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Ortalama hız 50-60 kilometreye kadar düştü. Doğru Karadeniz’de ulaşım giderek içinden çıkılmaz bir hale geldi.
Tek çözüm Doğru Karadeniz’in tamamını kapsayan demir yoludur.
Demiryolları bağlamında ülkemiz ilk kez hızlı tren hatları ile tanıştı. Haklı olarak Karadeniz bölgesi bu manada devletimizden ilgi bekliyor. 2050’ye kadar yapılan mastır planlarında Doğu Karadeniz’in olmaması büyük üzüntüye sebep olmuştur. Çünkü bir metre demiryolumuz yok.
13 bin kilometreye varan demiryolu ağından payımızı düşeni maalesef alamadık.
O nedenle Çorum ve Merzifon’u eklersek Samsun, Ordu Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de yaşayan milyonlar, yüzlerle ifade edilen kazalar devletin adaletli elinin Doğru Karadeniz değmesini heyecanla bekliyor.
Önümüzde yaklaşan Genel Seçimler var. Doğru Karadeniz’de bulunan bütün STK’ların birinci önceliği Samsun Sarp demiryoludur. Ayırımsız bütün sivil toplum örgütleri Doğru Karadeniz’e demiryolu istiyor. Bir ilin değil, bütün vilayetlerin istifade edeceği demiryolunu istiyor.
Siyasi Partiler oy alabilecekleri yatırımları elbette hesap edecekleridir. Bu bağlamda Ana Muhalefet lideri Trabzon’da Samsun Sarp tren yolunu söz verdi. 
Hiçbir seçim yatırımı Samsun Sarp demiryolunun getirisini karşılayamaz, Doğru Karadeniz halkını mutlu edemez. Bu manada verilecek söz seçim yatırımı değildir. Bir bölge halkının ana meselesi, can damarıdır. Gelişmesini sağlayacak en büyük altyapı yatırımıdır.
Bu sayede gelişen turizm işsizliğin had safhada olduğu Doğru Karadeniz tek çözümdür.
İller arasında seyahat süreleri kısalacak Doğru Karadeniz vilayetleri bir birine çok kısa sürelerde ulaşarak kalkınmada önemli bir ivme yakalayacaklardır.
Sayın Cumhurbaşkanından Doğru Karadeniz’de yaşayan milyonlar bir müjde bekliyor.
Bu bölgeye yapacağı ziyaretlerde halkımıza bunu duyurması bir sevinç dalgası meydana getirecektir.
Ve zannediyorsam Doğru Karadeniz bu söz etrafında kararını verecektir.
O nedenle Sayın cumhurbaşkanımızın Samsun Sarp demiryolu sözünü vermesi kendisine çok önemli avantajlar sağlayacaktır.
Başkaca hiçbir söz Samsun Sarp demiryolu kadar etki yaratmayacaktır.
Hem bölgemiz, hem ülkemiz kazançlı çıkacak ulaşım sorunumuz halledilmiş olacaktır.
Samsun Sarp demiryolunda buluşmak üzere…
Selam ve dua ile….


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın