RİZE’DEKİ KÖY YOLLARI ARTIK DAHA GÜVENLİ

Rize İl Özel İdaresi, bir yandan köy yollarının standartlarını geliştirirken bir yandan da vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayacak oto bariyer, demir korkuluk, trafik güvenlik aynası, okul önü yaya geçidi ve hız kesici kasis çalışmalarına ağırlık veriyor. 

Rize’de köylerindeki yaşam kalitesinin arttırmak ve her geçen gün değişen ihtiyaçlara cevap verebilecek birçok çalışmaya imza atan İl Genel Meclisi, aldığı kararlar ve Rize İl Özel İdaresi’nin sahada uyguladığı başarılı çalışmalarla ulaşım anlamında da köylerde fark yaratıyor.

2019 yılından itibaren özellikle grup yollarına verilen ağırlık kapsamında yapılan asfalt, beton kaplama ve parapet duvar gibi çalışmalarla ulaşım kalitesi arttırılırken, oto bariyer ve demir korkuluk çalışmalarıyla da vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirler alınıyor.

Merkez ve ilçelerdeki köylerde tespit edilen güzergah ve köprülerde 2019 – 2022 yılları arasında toplamda 11 bin 800 metre oto bariyer, 4 bin 100 metre yeni köprü korkuluğu ile 9 bin 340 metre eski köprü korkuluğu onarımı ve boyama işlemi gerçekleştirilirken toplamda bin 150 adet 180 derece trafik güvenlik aynası, 19 köy okulunda yaya geçidi ve 650 metre hız kesici kasis çalışması yapıldı. İhtiyaçlara binaen belirlenen bütçeler ölçüsünde devam edilecek çalışma kapsamında vatandaşlara daha kaliteli ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlanması amaçlanıyor.

 


Yorumlar

Yorum Yapın