Pohjanpalo’nun Sarı – Kırmızı Aşkı!

 

Çaykur Rizespor’un evinde oynadığı Göztepe maçı “bir maçtan “ fazlası bir karşılaşmaydı.

Yeşil – mavili takım İzmir temsilcisini 3 – 1 lik skor ile eli boş gönderirken maç boyunca küme düşme potasında yer alan rakibini özellikle son çeyrekte üstün oyunu ile dize getirmeyi bildi.

 

Bu Kez Can Suyu Oldular!

Bu sezon oyuna sonradan giren oyunculardan fazla katkı alamayan temsilcimiz Göztepe maçında oyuna sonradan giren Bolasie, Dabo ve Sabo’dan üst düzey katkı aldı.

Maçın son golünü atan Sabo’ya asist yapan Dabo dışında bir başka oyuna sonradan giren Bolasie aldığı süre zarfında hem hücumda hem de Gökhan Gönül’ün kapattığı savunma bloğuna yardım etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Umar, İngiliz Anahtarı Gibi!

 

Sezon başında teknik direktör Bülent Uygun tarafından “ Bakacağız, bana hazır adam lazım, performansı yeterli değil” dediği Nijeryalı Umar Amınu, Göztepe maçında 90 dakika boyunca sahada İngiliz anahtarı gibi her yere koştu, yardım etti. İzmir temsilcisi Sarı – kırmızılı takımın sağ kanadını perişan eden Umar Amınu 3. Gol öncesi Dabo’ya yaptığı asist öncesi pasla da büyük beğeni kazandı.

Pohjanpalo’nun Sarı – Kırmızı Aşkı!

 

Rizespor’un büyük ümitlerle kiralık olarak Leverkusen takımından kadrosuna kattığı Finli santrafor Pohjanpalu, Göztepe maçında golcü kimliğini hatırlayarak haftalar sonra gollerle tanıştı.

En son Ligde bir başka sarı – kırmızılı takım olan G.Saray’a karşı 2 gol atan Finli golcü, bu kez de bir başka sarı – kırmızılı takım olan Göztepe filelerini boş geçmeyerek ligde ki gol sayısını 4’e çıkartarak takım arkadaşı Dokoviç’in gol sayısına ulaşmış oldu. Yeşil – mavili takımda bir başka golcü isim ise stoper Selim Ay’ın 3 golü bulunuyor!

2 Cezalı Var!

Göztepe maçında sarı kart sınırında yer alan Selim Ay ve Bolasie bu maçta gördükleri sarı karttan dolayı haftaya oynanacak olan Malatyaspor maçında cezalı durumuna düştüler. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu özellikle stoper bölgesinde yaşadığı sıkıntı nedeniyle cezalı Selim Ay’ın yerine hangi oyuncaya şans vereceği merak ediliyor.

 

Rıza Çalımbay’la Yakalamıştı!

Çaykur Rizespor süper ligde en son 4 maç iç saha galibiyet serisini 2004 – 05 sezonunda teknik direktör Rıza Çalımbay ile yakalamıştı.

Yeşil – mavili takım o sezon iç saha maçlarında Denizlispor ve Sakaryaspor’u 2 – 0 Ankaraspor’u 2- 1 ve Diyarbakırspor’u 3 – 0 mağlup ederek evinde 4 x 4 yapmıştı. Dönemin teknik adamı Rıza Çalımbay ise devre arasında Beşiktaş ile anlaşırken, Rizespor’un başına merhum Erdoğan Arıca gelmişti.

12 Hafta Sonra Dipten Kurtuldu!

 

Çaykur Rizespor bu sezon süper ligde tam 12 hafta boyunca ligin son sırasında yer almaktan bu hafta aldığı kritik galibiyetle kurtuldu.

Ligin 5. Haftasında deplasmanda A.Demirspor’a 3 – 1 mağlup olan temsilcimiz o hafta ligin dibine bir puan ile demir atmıştı. Yeşil – mavili takım ligin 16. Haftasında evinde kazandığı Göztepe maçı sonrası ligde ilk kez son sıradan bir basamak yukarı çıkarak 13 puan ile 19. Sıraya yükselmiş oldu.

AJANS53.COM ÖZEL

YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ


Yorumlar

Yorum Yapın