Rize’den Türkiye Diyanet Vakfı’na Rekor Bağış

Rize’den Türkiye Diyanet Vakfı’na Rekor Bağış

 

 

Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından düzenlenen ‘Tanıtım ve Teşekkür’ programıyla bağışçılara ödül verildi.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” düsturuyla 7 kıtada, 135 ülkede insanlığın hizmetinde olma gayesiyle çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, ilimizde yürütmüş olduğu; ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ ve ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyaları çerçevesinde ‘Tanıtım ve Teşekkür Programı’ düzenledi.

10 Nisan 2017 Pazartesi günü İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Hasan Karal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Müftüleri, Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Abdulgafur Kart Kur’an Kursu Öğreticisi Rahmi Çörek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın açılış ve teşekkür konuşmasıyla başlayan program; Türkiye Diyanet Vakfı, Hediyem Kur’an Olsun ve Kurban Tanıtım sinevizyon gösterileriyle devam etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin, Vakfın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden söz ederek, Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla başlatılan ‘Hediyem Kur'an Olsun’ projesi çerçevesinde 1 milyon Kur'an-ı Kerim’in ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bilgin, ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi kapsamında ülke genelinde 15 Mart 2017 tarihi itibariyle, 700.152 Kur’an-ı Kerim hediye edildiğini ve 10 farklı dilde basımının yapılarak dünyanın farklı noktalarında dağıtıldığını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ve ilimizde yürütülen bağış kampanyalarına değinen Bilgin, bugüne kadar ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası kapsamında Rize’den 39 bin Kur’an-ı Kerim bağışında bulunulduğunu ve bunun 468 bin liraya tekabül ettiğini, “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyası kapsamında ise 424 bin liraya ulaşıldığını belirterek, verdikleri destekten dolayı Rizelilere teşekkür etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Milletvekili Hasan Karal, böylesine anlamlı kampanyayı başlatan Türkiye Diyanet Vakfı’na, bağış ve desteklerinden dolayı ise tüm Rize halkına teşekkür ettiler.

Yardım kampanyaları çerçevesinde vakfımıza bağışta bulunan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever işadamlarına teşekkür belgesi verilerek, Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın