Başkan Kasap Kentsel Dönüşüm ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve beraberinde Başkan Yardımcıları Mustafa Altay, İsmail Hakkı Soba Rize'de yapımına başlanan Kentsel Dönüşüm alanını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

 

 

Başkan Kasap, ihale aşamasının bitirilerek ilgili müteahit firmaya teslim edilmesi ile birlikte Rize'de başlayan TOKİ- TİMYA Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yakından takip ederek yetkililerden bilgiler aldı.

Yeniköy Mahallesinde yapımına başlanan proje kapsamında alanın harfiyat çalışmaları öncesinde yetkili firma ekiplerince ölçümler yapılıyor.

Şantiyelerin kurulduğu ve gerekli iş makinelerinin getirildiği inşaat sahasını gezen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kentsel Dönüşüm Projesinin Rize'nin bir prestij projesi olduğuna vurgu yaparak, “Kentsel Dönüşüm projesi Rize'li hemşerilerimizin biran önce bitmesini beklediği bir projedir. Projenin gerçekleşmesinin önünde var olan engelleri hep birlikte ortadan kaldırarak ilgili müteait firmaya yer teslimi yaptık ve çalışmalar başladı. İnşallah ay sonu temel atma safhasına gelmiş olacağımızı tahmin ediyoruz. İlgili firmamız ile yapılan protokol çerçevesinde şartlar el verdiği sürece 20 ay içerisinde projenin tamamlanması hedeflenmektedir”

 

 

TRAFİK YOĞUNLUĞUNA VATANDAŞLARDAN ANLAYIŞ

Başkan Kasap, “Harfiyat çalışmaları ve inşaat çalışmalarının yürütüleceği bu bölgede bulunan vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Tabi ki zorluklar yaşayacağız. Özellikle Orta camii bölgesinden şehir içerisine doğru ağır tonajlı araçlarımız işleyecektir. Bu bölgede trafik güzergahındaki akışın sağlanması yolunda vatandaşlarımızın, esnafımızın ve sürücülerimizin bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Zahmetsiz rahmet olmadığı gibi, inşallah kısa sürede hep birlikte sabırla bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın