MÜHÜR SÖKÜLDÜ, KAPILAR AÇILDI...

 

Rize'de, MHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi olarak kullandığı salonun, AK Partili Rize Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmesinin faturası, Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı’ya kesildi. Ali Sarı, belediye encümeninin kararı ile 3 kapısı mühürlenen salonunun açık kalan iki kapısını da belediye başkanlığının bilgisi dışında mühürlediği gerekçesiyle görevden alındı.
 
Olay 8 Mayıs cuma günü akşam saatlerinde meydana geldi. MHP Rize teşkilatı tarafından seçim koordinasyon merkezi olarak kullanılan Cumhuriyet Meydanı'ndaki düğün salonu ile içindeki çay ocağının üç kapısı, Rize Belediye Başkanlığı ekiplerince ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Ancak MHP’liler açık olan iki kapıyı kullanarak salona girip çıkmaya devam etti. Zabıta ekipleri bir gün sonra salonun açık olan iki kapısını da mühürleyince partililer salona giremedi.
 
Sabah seçim çalışması için geldikleri koordinasyon merkezinin açık kapılarının da mühürlendiğini gören partililer mührü sökerek binaya girdi. Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi ve Rize Milletvekili adayı Osman Cem Kazmaz, olaya tepki gösterdi. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise, MHP'nin seçim bürosu olarak kullandığı düğün salonunun ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlenmesinin idari bir süreç olduğunu söyledi.
 
Olaydan sonra Rize Belediye Başkanlığı inceleme başlattı. Belediye encümeninin, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle salonun üç kapısının mühürlenmesinin kararlaştırıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı, açık kalan iki kapıyı bir gün sonra belediye başkanlığının bilgisi dışında mühürledi. Bunun üzerine Rize'nin Ak Partili Belediye Başkanı Reşat Kasap, Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı’yı önceki gün görevden aldı, hakkında soruşturma başlattı.
 
Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı ise, kapatma kararı ile ilgili onaylı ve imzalı belgeler bulunduğunu belirterek görevden alınmasına anlam veremediğini söyledi. Görevden alınan Sarı'nın yerine Sinan Çap geldi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın