RİZE'DE DOĞUM YARDIMI UYGULAMASI BAŞLADI

DOĞUM YARDIMI UYGULAMASI BAŞLADI

 

 

27.03.2015 tarihli ve 6637 sayılı bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişilkik yapılmasına dair Kanun ile 633 sayılı Aile ve Sosyal Politiakalar Bakanlığı (ASPB) teşkilat ve görevlisi hakkında Kanun Hükmünde Kararname EK-4 Mad. olarak "Doğum Yardımı" eklenmiştir.İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak 15.05.2015 tarihi ve sonrasında doğan çocuklar için müracaatlar alınmaya başladı.   
 İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne başvuru yapan kişinin(anne, baba veya kanuni temsilcisi) kendisinin, doğum yapan kişinin, doğan çocuğun ve varsa ailenin diğer çocuklarının T.C. nosu, başvuru yapan kişi kanuni temsilci ise kanuni temsilci olduğunu ispatlayıcı belgenin onaylı bir örneğini getirmesi ve başvuru sırasında Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü veya Rize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğün’de bulunan form/dilekçenin doldurulması gerekmektir.

     Kamu kurumunda memur olarak çalışan  anne, baba veya kanuni temsilcinin çalıştıkları kurumdaki ilgili birime başvuru yaparak işlemlerini yapması ve gerekli evrakların Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü veya Rize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerekmektedir.    
 
      Kamu işçisi olan anne ya da babanın ya da her ikisinin sözleşmeleri gereği kurumlarından aldıkları ya da alacakları doğum yardımı tutarı Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü veya Rize Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğün’de bulunan form/dilekçe doldurulurken ilgili kısımda bu tutarın belirtilmesi ve çalıştıkları kurum tarafından mühürletilerek onaylatılması gerekmektedir. Anne ya da baba veya her ikisi de kamu işçisi olmasına rağmen, herhangi bir doğum yardımı alınmamış ya da alınmayacak ise, ilgili kısma ‘’0 (sıfır)- TL’’ yazılarak yine çalıştıkları kurum tarafından mühürletilerek onaylatılması gerekmektedir.

   "Doğum Yardımı " olarak ödenecek ücretin tespitinde ailenin daha önceden dünyaya gelmiş çocuk sayısı da göz önünde bulundurularak, yeni doğan çocuk 1.çocuk ise 300 TL , 2.çocuk ise 400 TL , 3.çocuk ve üzeri için 600 TL olarak belirlenmiştir. Belirlenen ücretler annenin T.C. nosuna havale olarak yatırılacaktır.

İdris ALTUNTAŞ
Aile ve Sosyal Politiakalar Rize İl Müdürü

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın