RİZENİN MARKA OKULU KARDEŞ OKULLARA EL UZATIYOR

RİZENİN MARKA OKULU KARDEŞ OKULLARA EL UZATIYOR


 

Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yürütülen ‘Kardeş Eli Projesi’ çerçevesinde ilimizin bazı okullarının tamirat işleri yapılıyor.

            Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı organizasyonunda, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, Bilişim Teknolojisi ve Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı Şeflerinin rehberliğinde oluşturulan öğrenci gurupları ile ‘Kardeş Eli Projesi’ yürütülüyor.

Öncelikle oluşturulan Kardeş Eli Ekibi okulları gezip yapılacak tamiratları ve ihtiyaç duyulan malzemeleri listeliyorlar. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanan ulaşım ve malzeme desteğiyle beraber okullara gidiliyor. Öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz tamirat işlerini en güzel şekilde gerçekleştiriyorlar. Bütün bu çalışmaları öğretmen ve öğrencilerimiz gönüllülük esasına dayanarak yapıyorlar. Öğrencilerimiz meslek lisesinde öğrenmiş oldukları bilgi ve becerileri gerçek iş alanında yani sahada uygulama fırsatı buluyor. Aynı zamanda yapmış oldukları çalışmalarla ortaokul öğrencilerine iyi örnek olarak mesleklerini tanıtıyor ve öğrencilerin meslek liselerini tercih etmelerini sağlıyorlar. Böylece meslek lisesi de iş başında tanıtılmış oluyor.

Tamirat yapılan okullar ise hiçbir masraf yapmadan eksiklerinin giderilmesi kendileri için memnuniyet verici olduğunu ifade ediyorlar.

Örnek bir çalışma olan ‘Kardeş Eli Projesini’ destekleyen milli eğitim müdürlüğüne, projeyi hazırlayan ve yürüten Rize’nin marka okulu Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan idareci, öğretmen ve geleceğin teminatı Rize’miz sanayisinin üretimine destek olacak olan sevgili öğrencilerimize gönülden teşekkür ederiz. 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    balevabal

     26 Nisan 2019 15:58
         

    gayretli öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Yorum Yapın